Előfizetői tartalom

Megérkezett az AstraZeneca első vakcinaszállítmánya Magyarországra

Portfolio
Szombaton reggel megérkezett hazánkba az AstraZeneca vakcina első szállítmánya. Az Európai Unióban és Magyarországon is január végén engedélyeztetett koronavírus elleni oltóanyag első szállítmánya 40 800 adagot tartalmaz, a következő napokban és hetekben több ezer dózissal folytatódik a szállítás. A vakcina bizonyítottan 100%-os védelmet nyújt a súlyos megbetegedés, a kórházi kezelés és a halálozással szemben - közölte az AstraZeneca.

Az Európai Bizottság január 29-i feltételes forgalomba hozatali engedélyét követően február 6-án, szombaton megérkezett Magyarországra az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca innovatív gyógyszergyártó vállalat közösen fejlesztett koronavírus elleni vakcinája. Az oltóanyaggal azokat a felnőtteket lehet beoltani a koronavírus-fertőzés megelőzése céljából, akik betöltötték...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés