Előfizetői tartalom

Több mint 500 magyar településen kritikus a helyzet: hogy valósul így meg a tömeges oltás?

Portfolio
A magyar egészségügyben a szakemberhiány nem újkeletű probléma, viszont tény, hogy a koronavírus-járvány csak rontott a helyzeten. Az Állami Egészségügyi Ellátóközpont adatait szerint legalább több mint fél éve betöltetlen 482 háziorvosi praxis, amelyek közt számos olyan hely van, ahol több mint 10 éve nincs körzeti orvos. Csak tavaly április óta 163 praxis üresedett meg, amelyet azóta sem sikerült betöltetni, ez pedig okozhat fennakadásokat, ha az oltási terv tömeges szakaszba lép, amelyben főként a háziorvoskra hárul majd sok feladat. Mutatjuk, az ország mely részein okozza a legnagyobb gondokat a háziorvoshiány.

Az Állami Egészségügyi Ellátóközpont (ÁEEK) nyilvántartása szerint tartósan betöltetlen háziorvosi (vagy fogorvosi) körzetnek akkor minősül egy praxis, ha hat hónapon át folyamatosan nem tudják azt betölteni. Lehetséges, hogy lát el feladatokat ott háziorvos, de hivatalosan csak helyettesít, és valójában a körzet betöltetlen. A NEAK honlapján található összesítés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés