Előfizetői tartalom

A világhírű magyar kutató szerint valószínűleg soha nem szabadulunk meg teljesen a koronavírustól

Portfolio
Valószínűleg teljesen nem fogjuk tudni eltüntetni a vírust, az influenzához hasonlóan kisebb járványok a jövőben is kialakulhatnak – mondta az Indexnek adott interjúban Pardi Norbert, a Pennsylvaniai Egyetem adjunktusa, aki részt vett az azóta világhírűvé vált kutatásokban, melyek elvezettek a jelenlegi vakcinák megalkotásához. Ithhon elsősorban Karikó Katalin neve vált ismertté az mRNS-alapú vakcinák kifejlesztésével kapcsolatban, az ő közvetlen munkatársaként azonban Pardi Norbertnek is nagy szerepe volt a sikerben.

A koronavírus elleni közdelemben debütált a vakcinák harmadik generációja, az mRNS-alapú oltás, melynek kifejlesztésében elévülhetetlen érdemei voltak Pardi Norbertnek is. A szakember az Indexnek adott interjúban a vakcinák gyors kifejlesztéséről azt mondta, hogy 10-15 évet spórolt meg a világ azzal, hogy „a kormányoknak nem számított hány milliárd dollárból, de állítsák...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés