Előfizetői tartalom

A WHO is megszólalt a dél-afrikai AstraZeneca-ügyről

MTI
Több adatra van szükség az AstraZeneca vakcinájának a WHO általi jóváhagyásához - jelentették ki az ENSZ egészségügyi szervezetének szakértői, reagálva arra az új tanulmányra, amely szerint a svéd-brit gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett védőoltás korlátozottan hatékony a SARS-CoV-2 nevű vírus dél-afrikai mutációjával szemben.

A dél-afrikai Witwatersrandi Egyetem kutatása szerint az AstraZeneca jóval kevésbé hatékony az először a Dél-afrikai Köztársáságban azonosított koronavírus-mutáció esetében a Covid-19-betegség könnyebb formáival szemben. "Ez nyilvánvalóan aggasztó hír" - jelentette ki genfi sajtótájékoztatóján Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés