Előfizetői tartalom

Felkészülni: a kormány azonnal el fogja költeni az extrapénzt

Portfolio
Rendelkezésre állhat a kormány számára költségvetési mozgástér az idei év során, és ezt várhatóan folyamatosan ki is fogja használni - vetíti előre friss kommentárjában Virovácz Péter, az ING Bank senior közgazdásza. Az ok egyszerű: a gazdaság támogatása előnyösebb a parlamenti választás előtt álló kormánypártok számára a szavazatok szempontjából, mint a vártnál alacsonyabb deficit.

A közgazdász a friss 2021 januári költségvetési adatokkal kapcsolatban fejti ki aktuális meglátásait az idei büdzséről. Ahogyan arról a Portfolio is beszámolt, 2021 első hónapjában az államháztartás központi alrendszere 198,8 milliárd forintos többlettel zárt. A többlet ugyan megszokott, azonban annak mértéke ezúttal kiemelkedő lett, az elmúlt 20 évből a második legmagasabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés