Előfizetői tartalom

Hamarabb kikecmereghez az EU a koronavírus-válságból, mint azt hittük

Portfolio
Európa továbbra is a koronavírus-járvány szorításában van, az esetszámok ismételt növekedése és a koronavírus új, fertőzőbb törzseinek megjelenése miatt számos tagállamnak újra be kellett vezetnie, illetve szigorítania kellett a járvány megfékezésére irányuló intézkedéseket - írja közleményében az Európai Bizottság. Ugyanakkor EU-szerte elkezdődött a védőoltások beadása, ami óvatos optimizmusra ad okot. A járvány megfékezésére irányuló intézkedések enyhülésével a gazdasági növekedés is helyreáll.

A 2021. téli gazdasági előrejelzés szerint az euróövezet gazdasága 2021-ben és 2022-ben is 3,8%-kal fog növekedni. Az előrejelzés szerint az uniós gazdaság 2021-ben 3,7%-kal, 2022-ben pedig 3,9%-kal fog növekedni - áll a közleményben. Az euróövezeti és az uniós gazdaságok várhatóan a 2020. őszi gazdasági előrejelzésben előre jelzettnél hamarabb elérik a válság előtti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés