Előfizetői tartalom

MNB: a korábban vártnál gyorsabb lehet az idei gazdasági növekedés

Portfolio
Tavaly a magyar gazdaság 5-5,5%-kal zsugorodhatott a koronavírus-válság következtében, az idén pedig a növekedése megközelítheti a 6 százalékot - áll a Magyar Nemzeti Bank most megjelent értékelésében. A jegybank 11 olyan területet azonosított, ahol a magyar gazdaság jól teljesített a válság során, illetve 8 olyan pontot, ahol előrelépésre van szükség.

A most megjelent prognózisok kedvezőbb képet vázolnak fel a gazdaság közelmúltbeli és idei várható teljesítményéről, mint amit az MNB a decemberben megjelölt az inflációs jelentésében. Akkor 2020-ra 6-6,5%-os várható zsugorodást jelölt meg, most ezt 1 százalékponttal feljebb húzta. A friss prognózis nem jelent meglepetést, hiszen a havi részadatok alapján a magyar GDP...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés