Előfizetői tartalom

Energiahivatal: itthon a legolcsóbb a lakossági villamos energia és földgáz az EU-ban

Portfolio
Az elmúlt három évben hazánkban a lakossági fogyasztók földgáz átlagára harminckét, a villamos energia tizenhat hónapon keresztül volt a legolcsóbb az európai uniós országok közül, így 2021 januárjában is Magyarországon (Budapesten) kellett a legkevesebbet fizetni a háztartásoknak az energiahordozókért. Energiaadó továbbra sem terheli otthonainkat – adta hírül a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal.

A MEKH nemzetközi árösszehasonlító vizsgálata szerint a magyar fővárosban a lakossági fogyasztók földgáz átlagára 2,82 eurócent/kWh, a villamos energia átlagára 10,43 eurócent/kWh volt 2021 első havában. Vásárlóerő-paritáson mérve a villamos energia átlagára Budapesten 0,176 PPS/kWh, a földgázé pedig 0,047 PPS/kWh volt az egyetemes szolgáltatás keretében. Továbbra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés