Előfizetői tartalom

Nem lódult meg az infláció Magyarországon

Portfolio
Az év első hónapjában 2,7%-os volt az éves drágulás üteme Magyarországon. A januári inflációs adat megegyezik a decemberivel és az előzetes várakozásokkal is, vagyis - bár január az árazási döntések intenzív időszaka - végül nem hozott változást és meglepetést sem a KSH friss jelentése. Európa néhány országában már láthattunk a várakozásokhoz képest magasabb fogyasztói árindexet, ami miatt erősödnek az inflációs félelmek. Egyelőre tehát Magyarországon ennek nincsen nyoma, de rövid távon idehaza is az inflációs mutató emelkedésére kell számítanunk.

Bár a hivatalos inflációs mutató, a fogyasztói árindex 2,7%-os stagnált, van jele, hogy az árnyomás erősödésének. A maginflációs mutató (ami a hektikus árváltozásra hajlamos termékek kiszűrésével a tartósabb árfolyamatokat próbálja megragadni) decemberről 4%-ról 4,2%-ra emelkedett. A pontos inflációs kép felrajzolását több tényező is nehezíti. Egyrészt továbbra...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés