Előfizetői tartalom

Orbán Viktor aláírta: védettségi igazolvány jön márciustól, itt a rendelet!

Portfolio
Márciustól ingyenes védettségi igazolványt küld a kormányhivatal azoknak, akik az egészségügyi rendszer adatai szerint átestek a koronavíruson vagy beoltatták magukat. A gyógyulástól hat hónapig, oltás esetén határidő nélkül lesz érvényes ez. Akikről nincs ilyen adat, de teszttel igazolják, hogy szervezetükben a koronavírussal szembeni ellenanyag van, költségtérítéssel négy hónapra érvényes igazolást igényelhetnek. A már átesettek és oltottak március 15-éig, mások a védettség elnyerését vagy bizonyítását követő 8 napon belül kaphatják meg a védettségi igazolványt. Egyelőre nem döntött a kormány arról, milyen többletjogokkal fog járni a plasztikkártya, illetve a hozzá kapcsolódó applikáció használata.

Ki kaphatja meg a védettségi igazolványt? Megjelent a Magyar Közlönyben és ma hatályba is lépett a 60/2021-es kormányrendelet, amelynek értelmében a koronavírus elleni védettség igazolása a COVID-19 betegségből meghatározott időn belül történő felgyógyulás (ez kétféleképpen igazolható, lásd alább) vagy az Európai Unióban, illetve a Magyarországon engedélyezett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés