Előfizetői tartalom

Rekordot dönthet a magyar gázfogyasztás a nagy hideg és a járvány miatt

Major András
A Magyarországot szélvihar kíséretében elérő hideg levegő miatt a napokban biztosan megdől nem csak az idei, de a sokéves hazai napi földgáz-felhasználási csúcs is. A nagy hideg és az ehhez társuló szél miatt a rosszul szigetelt ingatlanok felfűtése sem lesz egyszerű, márpedig ezekből akad bőven itthon. Az ellátás a hazai termelés és az import mellett a tárolók révén is biztosított, melyekben bőven van még gáz, igaz, az eddigi enyhe tél ellenére már most kevesebb, mint a 2020-as fűtési szezon végén.

Amint arról beszámoltunk, az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint pénteken és szombaton hajnalban akár -20 Celsius-fokig, nappal -8, -9 fokig süllyedhet a hőmérséklet, így ez az időszak lesz az idei tél eddigi leghidegebb periódusa. A mostani hidegbetörés más országokat még súlyosabban érint, ahogyan az az OMSZ-nek a Középtávú Időjárás-előrejelzések...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái