Előfizetői tartalom

A britek alagutat fúrnának Nagy Britannia és az Ír-sziget közé

MTI
Vasárnapi brit lapok értesülése szerint egyre konkrétabb formát kezd ölteni egy esetleges alagút terve Észak-Írország és az Egyesült Királyság többi része között. Az elképzelések szerint egy 40 kilométeres tenger alatti alagúttal kötnék össze a két országrészt a skóciai Stranraer és az észak-írországi Larne között, ahol jelenleg kompok közlekednek - írta a Sunday Times és a Sunday Telegraph, hozzátéve, hogy az illetékesek tanulmányozzák a brit vasúti ipar erre vonatkozó javaslatait.

A lapok szerint Boris Johnson miniszterelnök nagy pártolója a projektnek, amely négy órára csökkentené a menetidőt London és az északír főváros, Belfast között. Emellett a vasúti összeköttetés erősebben Nagy-Britanniához kötné Észak-Írországot, amelyet az Európai Unióból való brit kilépés óta vámhatár választ el az Ír-tengeren, szállítási problémákat okozva....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés