Előfizetői tartalom

Koronavírus: megjöttek a vasárnapi magyar számok, gyorsul a járvány

Portfolio
1707 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 387 462 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 70 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 13 706 főre emelkedett. 3755 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 312-en vannak lélegeztetőgépen. Az adatok összességében a járvány erősödésére utalnak. Eddig 335 188 fő kapott oltást, közülük 128 195 fő már a második oltását is megkapta.

Az 1707 napi fertőzött ugyan kisebb, mint a megelőző három napon látott adat, ám így is a heti átlag felett van, és így erősíti a járvány erősödő trendjét. Az nem teljesen világos, hogy a változatlan korlátozó szabályok mellett miért kezdett gyorsulni a terjedés, a legtöbbször a brit koronavírus-variáns megjelenését szokták említeni, de szerepet játszhat a lakossági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés