Előfizetői tartalom

Közel megduplázódott, 92,8 százalékkal nőtt a mobiltelefonok kiszállítása januárban Kínában

MTI
A kínai ipari és információtechnológiai minisztérium tudományos központja, az informatikai és kommunikációs kutatóintézet (CAICT) azt közölte hétfőn, hogy januárban 40 millió 120 ezer készüléket szállítottak ki, 92,8 százalékkal többet az egy évvel korábbinál, miután decemberben az éves szintű adat még 12,6 százalékos csökkenést jelzett.

A kínai piacon 40 új modellt vezettek be januárban, 17,6 százalékkal többet az egy évvel korábbinál. A CAICT kimutatása szerint a múlt hónapban a Kínában kiszállított mobilkészülékek döntő része, 84,1 százaléka (33,73 millió) volt kínai márkájú. A kiszállított mobiltelefonok 94,3 százaléka, 39,57 millió volt okostelefon. Tavaly 308 millió készüléket szállítottak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés