Előfizetői tartalom

Végre tisztán látunk: kiderül, mennyire fáj a gazdaságnak a második hullám

Portfolio
A héten érkezik a negyedik negyedéves magyar GDP-adat, amelyből megtudhatjuk, hogy a második hullám és a lezárások milyen hatást gyakoroltak a gazdaságra az októberrel kezdődő negyedévben. Azt már a külföldi példákon is láttuk, hogy a második hullámnak sokkal enyhébb a gazdasági hatása, mint az elsőnek, de kedden végre számszerűen is megtudjuk, mekkora volt a visszaesés Magyarországon. Ezen kívül számtalan fontos makrogazdasági adat érkezik a héten, egyik nap sem fogunk unatkozni.

Hétfőn itthon még nem tetőznek az izgalmak, az építőipari statisztikákat közli a KSH, ezen kívül az MNB tart szokásos módon fx-tendert. A világgazdaságban is bemelegítő nap lesz a hétfő a hatalmas adatdömping előtt: japán GDP adat, eurózónabeli ipari statisztikák érkeznek, valamint az eurót használó országok pénzügyminiszterei ülnek össze. Kedden aztán már alig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés