FONTOS Könnyítésről döntött a kormány: a katásokat segítenék az áttérésre
 
Előfizetői tartalom

Megúszta tavaly a bizonyítványosztást Magyarország – Tavasszal jöhet az IMF vizsgálódni

Beke Károly
2020 sok szempontból nem volt szokásos év a koronavírus-járvány miatt, meglepetésre elmaradt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szokásos éves konzultációja is Magyarországon. Eddig megszokott volt, hogy a szervezet szakértői évente egyszer ellátogattak Budapestre és egyeztettek a gazdaságpolitika főbb szereplőivel, majd egy hosszú jelentést publikáltak a tárgyalások eredményéről. Ezek sokszor nem voltak hízelgők magyar szempontból, gyakran fogalmazott meg bennük éles kritikát a Valutaalap. A Portfolio úgy értesült, hogy a 2020-as felülvizsgálatot a járvány miatt halasztották el, a tervek szerint tavasszal érkezik az IMF-küldöttség Magyarországra.

Tavaly elmaradt a sokszor kellemetlen konzultáció Utoljára 2019 decemberében publikált elemzést magyarországi konzultációjáról az IMF, vagyis 2020-ban elmaradt a szokásos felülvizsgálat, melyet a Valutaalap az alapokmány 4. cikke alapján végez el. A vizsgálatra általában évente kerül sor, de ez rugalmas szabály, nincs előírás erre vonatkozóan. Nem egyedülálló, hogy csúszik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái