Előfizetői tartalom

Megúszta tavaly a bizonyítványosztást Magyarország – Tavasszal jöhet az IMF vizsgálódni

2020 sok szempontból nem volt szokásos év a koronavírus-járvány miatt, meglepetésre elmaradt a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szokásos éves konzultációja is Magyarországon. Eddig megszokott volt, hogy a szervezet szakértői évente egyszer ellátogattak Budapestre és egyeztettek a gazdaságpolitika főbb szereplőivel, majd egy hosszú jelentést publikáltak a tárgyalások eredményéről. Ezek sokszor nem voltak hízelgők magyar szempontból, gyakran fogalmazott meg bennük éles kritikát a Valutaalap. A Portfolio úgy értesült, hogy a 2020-as felülvizsgálatot a járvány miatt halasztották el, a tervek szerint tavasszal érkezik az IMF-küldöttség Magyarországra.

Tavaly elmaradt a sokszor kellemetlen konzultáció Utoljára 2019 decemberében publikált elemzést magyarországi konzultációjáról az IMF, vagyis 2020-ban elmaradt a szokásos felülvizsgálat, melyet a Valutaalap az alapokmány 4. cikke alapján végez el. A vizsgálatra általában évente kerül sor, de ez rugalmas szabály, nincs előírás erre vonatkozóan. Nem egyedülálló, hogy csúszik...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés