Előfizetői tartalom

Újabb kivétel az oltási rend alól: bővül azok köre, akik soron kívül kaphatják meg a vakcinát

Portfolio
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal kezdeményezésére az egyik vezető áruházlánc logisztikai központjaiban már zajlik az országos felmérés arról, hogy a napi fogyasztású élelmiszer- és italtermékek elosztásával, mozgatásával megbízott alkalmazottak közül hányan élnének a soron kívüli, koronavírus elleni oltakozás lehetőségével, de ők még nem választhatnak a vakcinák közül – tudta meg a Magyar Nemzet. A soron kívüli oltási tervhez várhatóan a többi lánc logisztikai központjaiból is csatlakoznak, illetve a raktári dolgozók után a boltok pultjainál kiszolgáló személyzetre is átterjedhet a program. Frissítés: Társoldalunk, a Pénzcentrum értesülései szerint a Tesco az a nagy áruházlánc, amely megkeresést kapott a NÉBIH-től, hogy mérje fel az oltási hajlandóságot a kritikus fontosságúnak minősített logisztikai egységeiben. Befutottak a laphoz olyan jelzések is, hogy a Spart is megkereste a hivatal az egyik legnagyobb magyar diszkontáruház mellett. Mindez afelé mutat, hogy igény esetén, vakcina választási lehetőség nélkül olyanok is rövidesen oltáshoz juthatnak, akik például 20-59 év közötti egészséges emberek, de kritikus infrastruktúrában dolgoznak, így az oltási sorrendnek nevezett korábbi elképzelésektől láthatóan egyre jobban eltér a mindennapi gyakorlat. Frissítés 2: Egy újabb cikkünkben összeszedtük, hogy a 2012-es törvény szerint pontosan mely gazdasági területek/ágazatok tartoznak a kritikus infrastruktúra területére, és amint bemutattuk: még ez alapján sem egyértelmű számunkra, hogy mi alapján kerülnek most előrébb az oltási sorrendben a kiskereskedelmi boltok raktárosai.

A lapnak a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke világította meg a hátteret: az Operatív Törzs bízta meg a NÉBIH-et, hogy mérje fel: az országos oltási tervben prioritásként kezelt létfontosságú létesítmények dolgozói kívánják-e magukat „idő előtt” beoltatni. Az élelmiszerláncok frissáru-elosztó, központi épületei ilyen létfontosságú egységek....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés