Előfizetői tartalom

Bajban a cégek: soha nem látott szintre emelkedhet a kibertámadások által okozott kár

Tanos Áron, KPMG
A megváltozott környezetünk egyik új kihívása a kibertérből érkező támadások számának növekedése. A válság alatt a cégeket még több kibertámadás érte, mint korábban. A támadások jellemzően adathalász-kísérletek és rosszindulatú programok formájában jelentkeztek. Válogatásunk az elmúlt év kibertámadásaiból leginkább arra mutat rá, hogy a vállalatóriások is szinte ugyanazokkal a kihívásokkal találják szembe magukat, mint az egyszerű felhasználók. A kiberbiztonság nem véletlenül volt központi kérdés Davosban, a Világgazdasági Fórumon is - írja elemzésében Tanos Áron, a KPMG Cyber Biztonsági Laborjának operatív vezetője.

2020. július 15-én amerikai idő szerint este 8 órakor 130 nagy látogatottságú Twitter fiók egyszerre posztolta, hogy minden egyes nekik küldött bitcoinért kettőt fizetnek vissza. Történelmi jelentőségű pillanat volt. Nem azért, mert a csalók óriási összeget nyertek volna ki a gyanútlan felhasználóktól – összesen talán 120.000 dollárnyi bitcoin mozdult meg a hír hallatán...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái