Előfizetői tartalom

Koronavírus Magyarországon: berobbant a harmadik hullám

Portfolio
A szerdán közölt 1548 főről hirtelen közel a duplájára, 2853 főre ugrott az újonnan koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak száma Magyarországon, noha az elvégzett tesztek száma 20 ezer darab körül ragadt, ami azt jelzi, hogy berobbant a járvány harmadik hulláma. A koronavírushoz köthető halálesetek száma 104 fővel növekedett az elmúlt 24 órában, ami több hetes csúcsot jelent. Részletes vizsgálataink alapján lakosságarányosan a legtöbb új fertőzést az utóbbi napokban Komárom-Esztergom és Nógrád megyékben találták, amelyek a szlovák határmenti megyék. A friss adatok alapján nyilvánvalóvá vált: az elmúlt hetek járványügyi folyamatainak romlása sajnos felgyorsult.

Utoljára január 9-én volt hasonlóan magas a napi új fertőzöttek száma, ami öt hete volt, noha közben a korlátozások szigorúsága nem változott, így ez arra utal, hogy a brit mutáció itthoni terjedésével párhuzamosan sajnos megint berobbant a járvány hazánkban.  Az elvégzett tesztek száma 19 339 darabról 20 855-re, tehát csak kicsit emelkedett, de közben ugye a fent is...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái