Előfizetői tartalom

Koronavírus: romlik a cseh járványhelyzet, bajban a szlovákok, itthon berobbant a harmadik hullám

Portfolio
Ma eléri a 110 millió főt a világszerte igazoltan koronavírussal megfertőzöttek száma, hiszen tegnap 393 ezerrel nőtt globálisan a számuk és ma reggel már 109,9 millió főnél járt. Az elhunytak száma 2 millió 430 ezer főnél tart, a gyógyultaké 61,9 milliónál, de jól tudjuk, hogy a valódi fertőzöttek és elhunytak száma sokkal magasabb lehet. Idehaza a járvány közel egy évvel ezelőtti berobbanása óta már összesen közel 400 ezren kapták el igazoltan a betegséget (ezt a szomorú kerek határt néhány nap múlva fogjuk elérni), de Szlávik János infektológus főorvos szerint a tényleges szám a tízszerese lehet, és sajnos most a brit mutáció itthoni terjedése miatt egyre romlanak a hazai járványügyi statisztikák, ezért a következő hetekben még szóba se kerülhet itthon a nyitás, amelyről egyébként elindult 7 kérdéssel egy online konzultáció. A ma reggel csaknem duplázódó új fertőzésszám miatt Müller Cecília országos tisztifőorvos is azt mondta, hogy egyértelműen elindult idehaza a harmadik járványhullám. Friss híreink csütörtökön a koronavírus-járványról az alábbi hírfolyamunkban olvashatók.

2021. február 18. 21:45 Megosztás Afrikában már több mint 100 ezer ember halt meg Meghaladta a százezret a koronavírus azonosított halálos áldozatainak száma Afrikában, ahol jelenleg a járvány második hulláma tart, a halottak tényleges száma azonban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés