Előfizetői tartalom

Összeomlás szélén a szlovák egészségügy a járvány miatt, Magyarország is segítséget ajánlott

Portfolio
|
MTI
A brit és egyéb vírusmutációk miatt elszabadult a koronavírus-járvány Szlovákiában, és világelsővé vált az egymillió főre jutó halálos áldozatok számában, így az extrém terhelés alá került egészségügy miatt uniós segítséget kért szerdán Igor Matovic miniszterelnök. A segélykiáltásra Martin Klus, a szlovák külügyminisztérium államtitkárának csütörtöki Twitter-bejegyzése szerint eddig Ausztria, Lengyelország és Magyarország jelezte segítésnyújtási hajlandóságát.

A szlovákok szerdán egészségügyi személyzetet kértek a többi európai uniós országtól. A kormány szerint mihamarabb tíz orvosra és 25 nővérre lenne szüksége az országnak. Ez nem példátlan lépés: január elején a berobbanó járvány miatt Portugália is a többi uniós tagállamhoz fordult a civil védelmi rendszer segítségével. Sajnos a koronavírus új mutációi gyorsabban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés