Előfizetői tartalom

Az oroszok sem tudnak elég vakcinát szállítani? Az ígért 600 ezer darab negyede jöhet csak

Portfolio
Szijjártó Péter január 22-én jelentette be, hogy Magyarország megállapodott kétmillió darab Szputnyik V vakcina megvásárlásáról az orosz féllel, akkor azt ígérte, hogy ebből 30 napon belül leszállítanak 600 ezret. A határidő napokon belül lejár, viszont a jelek szerint ennek a mennyiségnek csak a negyede érkezhet meg – írja a 444.hu.

Az orosz vakcinából is dupla adagot kell beadni, vagyis a lekötött kétmillió darab egymillió ember beoltására elegendő. Egy hónapja a külgazdasági és külügyminiszter arról beszélt, hogy az első 30 napban az oroszok 600 ezer darab Szputnyik V leszállítását vállalták, ezt követően a második hónapban egymillió, a harmadikban pedig 400 ezer darab érkezhet. Ehhez képest eddig...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés