Előfizetői tartalom

„Közösen kell fellépnünk Kína ellen” – Magyarországnak is üzent Joe Biden?

Portfolio
Az Egyesült Államoknak és nemzetközi partnereinek egységesen kell fellépniük Kína káros gazdasági fölényével szemben – mondta Joe Biden amerikai elnök a müncheni biztonságpolitikai konferencián tartott virtuális előadásában. A politikus kiemelte, hogy mindenkire azonos szabályoknak kell vonatkozni a világgazdaságban. Az egy hónapja beiktatott elnök szavai Magyarország számára is figyelmeztetők lehetnek, hiszen a kormány az utóbbi években jó kapcsolatot ápol Kínával és igyekszik közeledni az ázsiai országhoz.

Közösen kell visszaszorítanunk Kína visszaéléseit és káros gazdaságpolitikáját, melyekkel aláássa a nemzetközi gazdasági rendszer alapjait – mondta Biden a CNBC tudósítása szerint. Hozzátette: minden szereplőnek azonos szabályokkal kell játszania. Az egy hónapja beiktatott amerikai elnök a várakozások szerint javítana az amerikai-kínai kereskedelmi kapcsolatokon, ugyanakkor...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái