Előfizetői tartalom

Müller Cecília: a brit koronavírus mellett más mutáns is megjelent Magyarországon

Portfolio
Müller Cecília az operatív törzs mai sajtótájékoztatóján hivatalosan elismerte, hogy az eddig számontartott brit koronavírusmutáció mellett más mutáns is megjelent Magyarországon. Ennek két okból van nagy jelentősége, egyrészt az új variánsokról már tudjuk, sokkal fertőzőbbek és egyre többen kerülnek kórházba miattuk. Másrészt kérdéses, hogy a hazánkban alkalmazott vakcinák mennyire lesznek hatékonyak az új mutációkkal szemben. Ezek miatt előfordulhat, hogy a nyájimmunitás eléréséhez nagyobb átoltottságot kell majd elérnünk a jövőben, amely egyben azt is eredményezheti, hogy az érvényben lévő korlátozó intézkedéseket később lehet majd feloldani.

Hétfőn szokás szerint sor került az operatív törzs napi sajtótájékoztatójára, amelynek keretében Müller Cecília ismét hangsúlyozta, a járvány harmadik hullámát nagy valószínűséggel a koronavírus különböző mutációi okozzák szerte a világban és hazánkban is. Kapcsolódó cikkünk 2021. 02. 22. Müller Cecília figyelmeztetett: exponenciálisan emelkedik a járványgörbe...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés