Előfizetői tartalom

Új fejezet indulhat a hazai hulladékgazdálkodásban a hétfői parlamenti döntéssel

MTI
|
Portfolio
Az Országgyűlés hétfőn ismét elfogadta azt a törvényjavaslatot, amely az illegális hulladéklerakás minden fajtájának visszaszorítását célozza, és amelyet tavaly decemberben egyszer már megszavazott, ám a köztársasági elnök kezdeményezésére azt az Alkotmánybíróság (Ab) megvizsgálta, és egyes passzusait alaptörvényellenesnek minősítette. Az újból megszavazott törvény után a Klímapolitikai Intézet közleményt adott ki, amelyben többek között hangsúlyozta, hogy ezzel a döntéssel új fejezet kezdődhet a hazai hulladékgazdálkodásban: csökkenhet a hulladékképződés és az illegális szemétlerakás mértéke, az újrahasznosítás aránya pedig javulni fog.

Így jutottunk el az újraszavazásig Hétfőn a képviselők 132 igen szavazattal, 47 ellenvoks és 13 tartózkodó szavazat mellett döntöttek az előterjesztés újbóli elfogadásáról. A kabinet az előterjesztés indoklásában kitért arra: a törvénytelen szemétlerakás felszámolása érdekében bővítik az üveg- és műanyag palackok, valamint a fémdobozok visszaváltásának lehetőségét...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái