Előfizetői tartalom

Melyik vakcinában bízhatunk? Na és melyik iskolában?

Radó Péter, oktatáskutató
Első pillanatra kicsit meglepő lehet a vakcinák és az iskolák címben szereplő összekapcsolása, pedig van valami, ami összeköti őket, ez pedig a bizalom: ha nem bízunk bennük és megtehetjük, egyiket sem vesszük igénybe. Abban a civilizációs körben, melyhez elméletileg tartozunk, minden általunk igénybe vett termék és szolgáltatás minőségbiztosított. Minőségbiztosított a víz, amit megiszunk, a szerszám, amit a boltban vásárolunk, a repülőgép, amivel utazunk és a pszichológiai tanácsadás, amit akkor ajánlanak nekünk, ha nem bízunk senkiben és semmiben.

A bizalmunkat megalapozó minőségbiztosítás módja a legkülönbözőbb termékek és szolgáltatások esetében nagyon különböző lehet, az elsősorban azok bonyolultságától függ. Amikor az egyszerű, bonyolult és komplex dolgok közötti különbséget igyekszem szemléltetni az alábbi, egy az OECD oktatási rendszerek kormányzásával foglalkozó kiadványából származó (Governing...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái