Előfizetői tartalom

Megvan Biden első szövetségese Kína ellen

MTI
Joe Biden mint új amerikai elnök és Justin Trudeau kanadai miniszterelnök megtartotta kedden első kétoldalú tárgyalását - a koronavírus-járvány miatt internetes távkapcsolaton keresztül -, és megállapodott abban, hogy a két ország közös erővel lép fel Kína károsnak ítélt törekvéseivel szemben és a klímaváltozás enyhítése érdekében.

Tárgyalásuk mintegy két órán át tartott, utána közös sajtótájékoztatót tartottak, de kérdéseket nem lehetett feltenni nekik. Az amerikai elnök beszámolt arról, hogy megállapodtak egy minisztériumi szintű klímaügyi tanácskozás megrendezésében. Ezen összehangolják erőfeszítéseiket annak érdekében, hogy mindkét ország 2050-re elérje a zéró károsanyag-kibocsátást....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés