Előfizetői tartalom

Gulyás Gergely: drámai romlás is jöhet, maradnak a korlátozások

Portfolio
A járványügyi szakértők előrejelzései szerint a statisztikák romlása várható, és akár drámai romlás is bekövetkezhet. A kormány ezért a korlátozások meghosszabbításáról döntött március 15-éig - jelentette be Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai Kormányinfón, amelyről a Portfolio élőben tudósított. A miniszter tájékoztatása szerint a három tavaszi hónapban 4,5 millió kínai vakcina érkezhet hazánkba. A főbb bejelentések: - Az újabb járványhullám elérte Magyarországot, "rossz vagy rosszabb" adatok érkeznek majd. - 1,2 fölött van ma a fertőzési arányszám, a második hullám csúcsát is megközelíthetjük. - Növekedni fog a halottak száma is. - A kormány március 15-ig meghosszabbítja a korlátozásokat. - 2 millió 460 ezren regisztráltak az oltásra, 425 ezren töltötték ki a konzultációs kérdőívet. - A kormány az összes engedélyezett oltóanyag beadatására buzdít. - A miniszterelnököt a jövő héten olthatják a kínai vakcinával. - 2,5-3 millió oltást kell beadni ahhoz, hogy a fenyegetettek védettek legyenek. - Egy hétvégén összesen 1 millió embert be tudnánk oltani most is. - Tavasszal 4,5 millió kínai vakcina érkezik. - Magánszolgáltatók nem olthatnak, az állam azonnal lefoglalná az országba érkező oltóanyagokat. - Március 1-től postázzák a védettségi igazolványt, őket feloldhatják a karanténszabályok alól.

2021. február 25. 13:56 Itt a kormány álláspontja, mire lesz jó már biztosan a védettségi igazolás Március 1-jétől fogják megkapni postán a védettségi igazolványt azok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái