Előfizetői tartalom

Kiszámoltuk: nem tudunk olyan gyorsan oltani, hogy elkerüljük a még durvább lezárásokat

A Portfolio legfrissebb számításai szerint a koronavírus-járvány miatt leginkább veszélyeztetett bő 3 millió fős kör beoltása április végéig eltart, így leghamarabb akkortól reális a gazdasági nyitás a szélesebb rétegek számára. Ez tehát azt is jelenti, hogy az oltási folyamat a jelenlegi ismereteink szerint valószínűleg nem tud olyan gyorsan haladni, hogy az önmagában képes legyen elfojtani a most drámai ütemmel berobbanó harmadik járványhullámot. Mindez egyúttal azt is jelenti, hogy a járványt nagyobb valószínűséggel újabb szigorítással kell megfékezni, mielőtt az oltás hatni kezd.

Egy kis helyzetértékelés A péntek reggeli jelentés szerint már csaknem 522 ezer főnél jár a koronavírus ellen elsőre beoltottak száma Magyarországon, a második dózist 241 ezren kapták meg. A tervek szerint a napokban nagy volumenben beérkezett kínai és orosz vakcinákat felhasználva március 4-ig összesen 368 ezer főt oltanak be, így jövő hét közepére 838 ezer főre emelkedhet...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái