Előfizetői tartalom

A koronavírusnál is súlyosabb járványra figyelmeztet a magyar professzor

Portfolio
A nem túlzás azt állítani, hogy a koronavírus kialakulásának és elterjedésének egyik fő oka a klímaváltozás, a természet pusztulása és pusztítása. Hiszen mi, emberek, saját terjeszkedésünk és jólétünk miatt kiszorítjuk az állatokat természetes élőhelyeikről, és így olyan fajok érintkeznek egymással, és velünk, amelyek alapesetben sosem találkoznának - mondta Ürge-Vorsatz Diána, a CEU professzora az RTL Klubnak adott interjújában.

A koronakrízist nagyrészt magunknak köszönhetjük, évente ugyanis 4-5 új járvány indul el az emberiségben, aminek a háromnegyede zoonózisból ered, tehát az állatvilágból kiszabaduló kórokozó – mondta az RTL Klubon Ürge-Vorsatz Diána, a CEU professzora. Ez a természet pusztításával függ össze a kutató szerint, mert olyan nagymértékben csökkentjük a biológiai sokféleséget...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés