Előfizetői tartalom

Újabb tapasztalatokat osztott meg Müller Cecília a kínai vakcina mellékhatásairól

Portfolio
A kínai vakcinával kapcsolatos tapasztalatokról beszélt Müller Cecília, a kormány közösségi oldalán közzétett videóban. Az országos tisztifőorvos szerint világszerte elérte a 43 millió főt a Sinopharm által gyártott kínai koronavírus elleni vakcinával beoltottak száma, amit a mellékhatások tekintetében az influenza elleni vakcinához hasonlított.

A kínai vakcina kapcsán ugyanazokkal a mellékhatásokkal kell szembenézni, hogyha beoltásra kerülünk, mint az influenza elleni oltásnál. Jellemzően helyi reakciók, enyhe bőrpír, pici duzzanat jelentkezhet, általános reakcióban egy kis levertséget vagy hőemelkedést tapasztalhatunk. Ezek olyan oltási reakciók, amik maguktól is nagyon gyorsan rendeződnek, legfeljebb egy kicsi fáradtság...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés