határátkelő
Gazdaság

Marad a szigorú német határellenőrzés, hiába pattog Brüsszel

Portfolio
Addig marad a szigorú német határellenőrzés, ameddig az szükséges járványügyi okok miatt – derül ki abból a Politico által látott hétfői levélből, amelyet Németország állandó uniós nagykövete küldött az Európai Bizottság igazságügyi főigazgatósága vezetőjének.
Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy hiába sürgeti a határellenőrzés lazítását, a fennálló veszélyekkel arányba állítását Németországtól az Európai Bizottság, a német fél úgy látja, hogy igenis indokolt a szigor fenntartása a német-osztrák és német-cseh határon, hogy a veszélyes koronavírus-variánsok behurcolását még inkább fékezni tudja.

A február közepe óta érvényben lévő német szigor azt jelenti, hogy csak a német állampolgárokat, illetve állandó lakosait, továbbá a rendszerszinten fontos ágazatatokbeli határmenti ingázó dolgozókat és az áruszállító kamionsofőröket (plusz néhány további kivételt) engedi be az országba ezen a két határszakaszon negatív vírusteszttel.

A német álláspont lényege az, hogy mivel eltérő a német, a cseh és az osztrák járványkezelés, ezért indokolt a szigor fenntartása, hogy így védekezzenek.

A Bizottság múlt hónapban nemcsak a németektől kért lazább határellenőrzési szabályozást a közös piac érdekeire tekintettel, hanem Belgium, Dánia, Finnország, Magyarország és Svédország is hasonló leveleket kapott. Részben emiatt egyébként bizonyos relációkban valójában lazítás történt a magyar határellenőrzésben márciustól:

Címlapkép forrása: Shutterstock

GettyImages-1194700824
getty, belgium, város
kórház egészségügy állami egészségügy koronavírus beteg orvos
vakcina oltás koronavírus
teheran iran

Alapblog Aranyat vett az MNB

A világban folyik a végtelen pénznyomtatás. Márpedig ha papírpénzből bármennyit lehet nyomtatni, akkor az nem ér...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Árfolyamgrafikon dekódolás kezdő tőzsdézőknek.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező

Üzleti modellező

Üzleti modellező
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Jose Socrates portugalia vademeles210410