Előfizetői tartalom

A nagy pénzügyi összeomlás óta nem rettegtek ennyire az inflációtól Amerikában

Portfolio
2008 óta a legmagasabb szintre emelkedtek az amerikai inflációs várakozások, a befektetők a következő öt évben 2,5% feletti éves áremelkedési ütemre számítanak – írja a Bloomberg. Az utóbbi hetekben már jelentősebb emelkedést láttunk az amerikai hosszú hozamokban, ezzel párhuzamosan kezdtek magasabb inflációt árazni, mivel a többség arra számít, hogy folytatódik az amerikai gazdaság erőteljes kilábalása.

A tízéves amerikai kötvényhozam szerdán 10 bázisponttal 1,495%-ra emelkedett, miközben a piac inflációs várakozásai 2008 óta először kúsztak 2,5% fölé. A szakértők szerint az amerikai kötvények eséséhez hozzájárult a britek tegnapi bejelentése, mely szerint a korábban tervezettnél több állampapírt bocsátanak ki. Emellett Joe Biden bejelentése is ebbe az irányba hatott...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés