Előfizetői tartalom

Magyar fejlesztésű lélegeztetőgépeket kapott a Semmelweis Egyetem

Portfolio
Átadták az új generációs, hazai fejlesztésű lélegeztetőgép első tíz prototípusát a Semmelweis Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikájának, amely az ország legnagyobb lélegeztetési központjának számít. A berendezéseket az egyetem orvosszakmai vezetésével, a Femtonics Kft. és magyar partnercégek részvételével, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával fejlesztették ki.

A dr. Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár jelenlétében 2021. március 4-én átadott hazai lélegeztetőgépeket első lépésben a klinikai kutatásban használják majd, segítségükkel személyre és betegségre szabott lélegeztetési módok kialakítására nyílik lehetőség, így a fejlesztés új távlatokat nyithat a lélegeztetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés