csehország prága
Gazdaság

Csehországban stagnált a munkanélküliek száma februárban

MTI
Februárban a januári 4,3 százalékon maradt a munkanélküliség Csehországban. Tavaly februárral összehasonlítva viszont 1,3 százalékkal növekedett - közölte a cseh munkaügyi hivatal pénteken Prágában.

A munkát keresők száma a hivatal nyilvántartása szerint 311 463 volt, 2600-zal több, mint januárban. A szabad munkahelyek száma ugyanakkor magasabb ennél - 330 735 - és továbbra is növekvő tendenciát mutat.

Jana Malácová munkaügyi és népjóléti miniszter a Twitteren pénteken reggel megjelent bejegyzésében azt írja, hogy a csehországi munkanélküliség februárban is a legalacsonyabb az Európai Unióban. "A munkaerő piaca nagyon gyorsan változik, ezzel szembesülnünk kell. Azt tervezzük, hogy az állam a következő időszakban legalább évi százezer embernek biztosít szakmai átképzést" - jegyezte meg Malácová.

Viktor Najmon, a munkaügyi hivatal vezérigazgatója rámutatott: a jelenlegi munkaerőpiac a koronavírus-járvány következményei miatt nagyon kiegyensúlyozatlan, bizonyos területeken - például idegenforgalom, vendéglátás, szolgáltatások, kereskedelem - nagyon sokan elveszítették a munkájukat, más területeken - ipari termelés, egészségügy - viszont munkaerőhiány lépett fel" - jelentette ki Najmon.

Regionális összevetésben továbbra is Prágában és Közép-Csehországban a legjobb a helyzet, míg Észak-Morvaországban a legrosszabb - derült ki a hivatalos adatokból.

telefon mobil sms koronavírus
usaorosz
izrael
brazilia2
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző

Osztályvezető

Osztályvezető
Online előadás
Praktikus módszerek, portfólióépítés.
Online előadás
Hasznos tippek és trükkök
telefon mobil sms koronavírus