koronavírus vakcina oltás 2 getty stock
Gazdaság

Elmarad a hétvégi oltási akció, jelentette be a kormány, majd kitörölte a hírt

Portfolio
A kormányzati koronavírus portálon különös dolgok történtek ma reggel. A hivatalos adatokról szóló közleménybe ugyanis bekerült, hogy technikai hibák miatt a hétvégi tömeges oltás elmarad, majd a szöveget törölték.
Húsvéti akció a Portfolio-nál!
Új akciónk keretében a március 31. és április 9. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 18.000 forintért lehet megvásárolni. Így lényegesen kedvezőbb áron juthatsz hozzá a legfrissebb hírekhez, a legfontosabb elemzésekhez és az exkluzív tartalmakhoz. Ráadásul még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. További részletek ide kattintva.

Az erre a hétvégére meghirdetett tömeges oltási akció technikai hibák miatt elmarad. Az a több mint 70 ezer 60 év alatti krónikus beteg, akit csütörtökön SMS-ben hívtak oltásra, más időpontban lesz beoltva. A hiba javítása zajlik, minden érintettől elnézést kérünk.

Ez a szöveg volt olvasható a kormányzati koronavírus portál mai napi jelentésében. Nagyjából 3 percig, aztán a szöveg egyszerűen kikerült a dokumentumból. (A nyoma azért még most is sok helyen megtalálható, hiszen több portál egy az egyben lehozta a szöveget, például itt és itt.) Ezek után nem világos, hogy lesz-e tömeges oltás vagy sem a hétvégén.

Az eset összefügghet Orbán Viktor ma reggeli szavaival. A miniszterelnök a rádióinterjújában elmondta, hogy az "adat alapú" tömeges oltás esetében problémákat okoz, hogy nem ott laknak, mint ahol nyilvántartották őket. Az adat alapú oltási szervezésnek vannak problémái - ismerte el Orbán, jelezve, hogy ezeket ki fogják javítani.

Ahogy arról beszámoltunk, a tervek szerint tegnap este 74 ezer ember kapott sms-üzenetben behívót a hétvégi oltásra. Ezek után érdekes kérdés, hogy az sms-t megkapók mit tegyenek a hétvégén, menjenek-e oltásra vagy sem. Az sms szövegét elküldte nekünk egy olvasónk, így néz ki:

"Tisztelt Oltásra Regisztrált!

Tájékoztatjuk, hogy a koronavírus elleni védőoltásának beadására /dátum/idő/ a /helyszín/ a(z) /szám/ számú oltóponton kerül sor. Az oltás AstraZeneca-vakcinával történik. Kérjük, hogy az oltóponton pontosan szíveskedjen megjelenni és ha teheti, hozza magával a kinyomtatott és kitöltött hozzájáruló nyilatkozatot, amelyet a koronavirus.gov.hu honlapról le tud tölteni. Amennyiben a megjelölt időpontban nem tud megjelenni, az oltásra csak a későbbiekben lesz lehetősége.

Üdvözlettel: Vakcinainfo"

(A pontos dátumot és helyszínt mi szerkesztettük ki az üzenetből.)

A zavaros helyzetre jellemző, hogy állítólag több olyan ember is megkapta a 74 ezer embernek kiküldött "oltásbehívóról" szóló értesítést, akit korábban már beoltottak egy koronavírus-vakcina első dózisával, ráadásul kínaival. 

Címlapkép: Getty Images

GettyImages-1194700824
getty, belgium, város
kórház egészségügy állami egészségügy koronavírus beteg orvos
vakcina oltás koronavírus

Alapblog Aranyat vett az MNB

A világban folyik a végtelen pénznyomtatás. Márpedig ha papírpénzből bármennyit lehet nyomtatni, akkor az nem ér...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Árfolyamgrafikon dekódolás kezdő tőzsdézőknek.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező

Üzleti modellező

Üzleti modellező
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
veszprem megye jarvany berobban barany tolna jasz nagykun szolnok210410