Előfizetői tartalom

Orbán Viktor az utolsó pillanatban megmenti a virágboltosokat

Ferkó Nikolett
Nőnapon, azaz hétfőn kinyithatnak a virágboltok, azonban március 8-a után nekik is be kell majd zárniuk. A hétfői nyitva tartással a kormány mentőövet dobott a hazai termesztőknek és kereskedőknek, akik készültek az ünnepre, nagy mennyiségben vásároltak be, akár hitelből is. A koronavírus-járvány nem kedvezett a szektornak; a virágárusoknál ugyan az elmúlt egy évben jelentősen emelkedtek az online illetve telefonos rendelések, a virágkiszállítások száma, azonban az ágazat még így is támogatásra szorul.

A piaci szereplők a bejelentés előtt bizakodtak abban, hogy a kereskedést nem nehezíti majd értékesítési korlátozás, amely a csütörtökön ismertetett bejelentések alapján kétségessé vált, azonban péntek reggel mégis kivételeztek a szektorral, így nem maradnak nyakukon a virágok. Kapcsolódó cikkünk 2021. 03. 04. Bejelentették az újabb korlátozó intézkedéseket Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái