üzlet nyitva tartás budapest
Gazdaság

Több boltot kinyitnának

Portfolio
Több üzlet nyitva tartását kezdeményezték a szakmai szervezetek a tavaszi munkák és az ellátásbiztonság érdekében. Javasolják, hogy a bezárás alól kivételek legyenek például a home office-hoz szükséges híradástechnikai üzletek és az állateledel kereskedések is.

A szántóföldi munkák nem tűrnek halasztást

A tavaszi mezőgazdasági munkák és az ellátásbiztonság miatt kezdeményezi a kormánynál Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) illetve a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) a tavaszi munkacsúcs időszakában, hogy a csütörtökön bejelentett járványügyi intézkedés alól mentesüljenek a mezőgazdaság és az élelmiszeripar zavartalan működéséhez szükséges üzletek.  

A NAK és a MAGOSZ indítványozza, hogy a gazdaboltok, a vetőmagot, műtrágyát, növényvédő szert forgalmazó kis- és nagykereskedelmi egységek, a mezőgazdasági gépet, alkatrészt és berendezést árusító, valamint ezek javítását végző üzletek, a vetőmag-felügyeletet, -vizsgálatot, -tanúsítást, -fémzárolás folytató egységek, a takarmányt, állateledelt forgalmazó üzletek, az állatgyógyszertárak, az állategészségügyi ellátást folytató laboratóriumok, illetve a termelői piacok a kéthetes lezárás alatt is működhessenek.

A két szervezet ugyancsak kezdeményezte a dísznövényt árusító üzletek, virágboltok nyitva tartását is, hogy a nőnapra termesztett növényeket értékesíteni tudják a dísznövénykertészek. 

Zavartalanul működik az élelmiszerellátás, nem indokolt a többletvásárlás

Az élelmiszer-ellátásban semmilyen zavar, fennakadás nem várható, hiszen az alaptermékek üzletei, az élelmiszerboltok továbbra is változatlanul elérhetők lesznek Magyarországon – osztotta meg a Magyar Nemzettel az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

A raktárkészletek feltöltve, a bolti kiszolgálás a megszokott módon rendelkezésre áll a vásárlóknak az elkövetkező időszakban - szögezte le Vámos György, aki felidézte, hogy tavaly, az áprilisi korlátozások idején a szabályok szerint nem lehetett látogatni az iparcikküzleteket, ezúttal azt jelentették be, hogy zárva lesznek a nem alaptermékeket árusító boltok.

Jelezte, hogy az Országos Kereskedelmi Szövetség levélben kezdeményezte a döntéshozóknál, hogy

a bezárás alól legyenek kivételek: a munkaeszközöket kínáló boltok, a home office-hoz szükséges híradástechnikai üzletek, az állateledel-kereskedők, az otthoni karbantartáshoz szükséges barkácsboltok és a mezőgazdasági alapanyagokat kínáló egységek.

A részletszabályokat tartalmazó rendelet csak később jelenik meg, amelyhez írásban javasolták a kormány illetékeseinek a fenti üzletek nyitva tartását is. A webáruházak zavartalanul fogadják a megrendeléseket,

a házhoz szállítások előreláthatóan fennakadás nélkül folytatódhatnak, ezért az interneten sem indokolt a többletvásárlás.

Az élelmiszerüzletek, drogériák arra készülnek, hogy az alkalmazottaik beosztását is úgy alakítják ki, hogy a családanyák, -apák is otthon tudjanak maradni az iskolás, óvodás gyermekeikkel – fűzte hozzá.

Mivel a magyar vásárlók már megszokhatták, hogy idehaza jól szervezett, kiegyensúlyozott az áruellátás, ezért nem lesznek tömeges jelenetek az alaptermékek üzleteiben, a drogériákban a hétvégén legfeljebb a szokásos élénkülésnél némileg erősebb látogatottságot tapasztalnak majd, mivel a nyitva tartás ezen boltok esetében hétfőtől folytatódik. 

Címlapkép: MTI/Jászai Csaba

kurali_zoltán_ákk
koronavirus korhaz
wood
vakcina naptár
bulivonat

Kasza Elliott-tal Tesla

Tegnap élesedett a pár napja berakott eladási megbízásom 780-on, rögtön nyitás után. Majdnem elérte a csatornatetőt...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző

Osztályvezető

Osztályvezető
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
koronavirus fold