bevasarlas_boltzar_covid_koronavirus
Gazdaság

Koronavírus: jönnek a szigorítások hétfőtől, itt van minden hír, amit szombaton tudni érdemes

Portfolio
Tovább terjed a koronavírus a világban, ma reggelre átlépte a 116 milliót a fertőzöttek száma világszerte a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint, és több mint 2,58 millió áldozatot követelt már az elmúlt egy évben a járvány. Magyarországon meredeken emelkedik a fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma is a harmadik hullámban, ezért hétfőtől szigorítások jönnek. A hétfőn életbe lépő intézkedésekről pénteken meg is jelentek a rendeletek. Hírek a koronavírusról percről percre.

Koronavírus: hétfőtől nincs személyes tárgyalás, nyilvános ülés a bíróságokon

A bíróságokon hétfőtől nem tartanak személyes jelenlétet igénylő nyilvános üléseket és szünetel a kezelőirodákon a személyes ügyfélfogadás - az erről szóló kormányrendelet szombaton jelent meg a Magyar Közlönyben.

Tovább a cikkhez

Gulyás Gergely: ezért rendelt a kormány kevesebb Moderna-vakcinát

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Facebook-oldalán tette közzé az Európai Bizottság által aláírt szerződést és elmagyarázza, hogy miért rendelt kevesebb Moderna-vakcinát a magyar kormány.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: nem bírja a szlovák egészségügy, betegeket küldtek Lengyelországba és Németországba

Megérkeztek Lengyelországba és Németországba az első olyan szlovákiai páciensek, akiket a szlovák egészségügyi rendszer tehermentesítése érdekében vettek át az új típusú koronavírus-járványban.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: a rendőrségen nem módosul az ügyintézés rendje

A rendőrségen nem módosul az ügyintézés rendje a koronavírus-járvány miatti védelmi intézkedések hétfőtől érvényes szigorítása idején, változatlanul folyik az ügyfélfogadás.

Tovább a cikkhez

Elfogadta az amerikai szenátus az 1900 milliárd dolláros gazdasági mentőcsomagot

Átment szombaton az amerikai szenátuson az 1900 milliárd dolláros gazdasági mentőcsomag az egész éjszaka tartó egyeztetések után. A csomag most a képviselőház elé kerül – számol be a hírről a Reuters.

Tovább a cikkhez

Elmondta Orbán Viktor, hogy hány embert terveznek beoltani a következő hetekben

Április elejére 2,5 millió, május elejére pedig több mint 4,5 millió főt olthatnak be Magyarországon terv szerint – mondta el kétrészes Facebook-videójában Orbán Viktor és arra kért mindenkit, hogy jelentkezzen az oltásra.

Tovább a cikkhez

Elhalasztják a finn helyhatósági választásokat

A koronavírus-járvány miatt június közepére halasztják a jövő hónapban esedékes helyhatósági választásokat Finnországban, mert attól tartanak, hogy a fertőzöttek számának megugrása miatt alacsony lesz a részvétel, és a voksolás után még jobban felgyorsulna a járvány terjedése.

A halasztást Anna-Maja Henriksson igazságügyi miniszter jelentette be szombaton.

Finnország a járvány által legkevésbé érintett európai országok egyike, de a hatóságok aggódnak amiatt, hogy az utóbbi időben megugrott a fertőzéses esetek száma, és felbukkantak újfajta vírusvariánsok, elsősorban a fővárosban, Helsinkiben és a környékén.

Az április 18-ra tervezett helyhatósági választást június 13-án tartják meg - mondta Henriksson, aki szerint alááshatta volna a választás legitimitását, ha túl sokan maradnak távol az áprilisi voksoláson.

A tíz finn parlamenti párt közül kilenc egyetért a halasztással. Egyedül a Finnek (korábban Igazi Finnek) jobboldali párt tartaná meg az eredeti időpontban a választást.

A járvány kezdete óta az 5,5 milliós Finnországban 61 552 ember kapta el a koronavírus-fertőzést, 767-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe, és jelenleg 239 embert ápolnak kórházban.

(MTI)

Szaúd-Arábiában feloldják a korlátozásokat

Szaúd-Arábiában vasárnaptól feloldják a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások zömét - írja az SPA hírügynökség belügyi forrásokra hivatkozva.

Feloldják a beltéri éttermi étkeztetés tilalmát, megnyitják a mozikat, engedélyezik ismét a szórakoztató rendezvényeket.

Továbbra is tilos lesz lakodalmak és testületi gyűléseket tartani, egyéb összejöveteleken legfeljebb húszan lehetnek egyszerre.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem legfrissebb összesítése szerint a 33 milliós Szaúd-Arábiában a koronavírus-járvány kezdete óta 379 ezer ember kapta el a fertőzést, és 6519-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

(MTI)

Bejelentette Gulyás: lesz gyerekfelügyelet hétfőtől az óvodákban és iskolákban

Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az MTI-vel.

Tovább a cikkhez

Szlávik: a hétvégén mérföldkövet érünk el az oltatásban

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint mérföldkő, hogy ezen a hétvégén elérheti az egymilliót a beoltott emberek száma Magyarországon, ami már "nagyon komoly átoltottságot jelent".

Tovább a cikkhez

Merkely: május közepére lecsenghet a harmadik hullám

Nyolcezer új fertőzött is lehet naponta a közeljövőben, a regisztrált esetek azonban csak a „jéghegy csúcsa” – fogalmazott Merkely Béla, a SOTE rektora egy Mandinernek adott interjúban, melyet a Magyar Nemzet szemlézett. A szakember hozzátette: a jelenlegi oltási ütem mellett május közepére lecseng a harmadik hullám.

Tovább a cikkhez

Koronavírus halálozás: Magyarország a világ 7. legrosszabbul teljesítő országa lett

Magyarországon 15 765 koronavírus-fertőzött halt meg a járvány kezdete óta, ami 1 millió lakosra vetítve 1635 főt jelent. Ezzel hazánkban történt a 7. legtöbb regisztrált haláleset a világ összes országa közül a népesség arányában.

Tovább a cikkhez

Halasztották a hétvégi sms-behívós tömegoltást, de lehet, hogy mégis beoltják, aki elmegy

Bár elmarad hétvégén a tervezett tömeges oltás az AstraZeneca vakcinájával az sms-alapú behívás technikai problémái miatt (pontosabban a jövő hét második felére halasztódik), azonban előfordulhat, hogy aki elmegy az oltópontra, azt beoltják – írja a 444.hu.

Tovább a cikkhez

Elírtad a vakcina regisztrációnál az adataidat? Ezen a telefonszámon jelezheted

Az oltandók a 1818 telefonszámon és emailen is kérhetik a pontatlanul regisztrált adatuk javítását - közölte a Koronavírus Sajtóközpont szombaton az MTI-vel.

Tovább a cikkhez

Elírtad a vakcina regisztrációnál az adataidat? Ezen a telefonszámon jelezheted

Az oltandók a 1818 telefonszámon és emailen is kérhetik a pontatlanul regisztrált adatuk javítását - közölte a Koronavírus Sajtóközpont szombaton az MTI-vel.

Tovább a cikkhez

Magyarország a világ élmezőnyében van az átoltottságban, de ezzel önmagában semmire nem megyünk

A kormány az utóbbi napokban gyakran elmondta, hogy az orosz és kínai vakcina beszerzésével és használatával Magyarország az EU legátoltottabb országa lesz. Ez valóban így van, sőt, Magyarország már most a világ élmezőnyében van a lakosságarányosan legtöbb beoltottat mutató rangsorban. Ezzel az eredménnyel azonban nem megyünk sokra, mert a jelenlegi oltási tempó sem tudta megakadályozni, hogy hétfőtől szigorú korlátozások lépjenek életbe. A relatív magyar siker pedig annyit tesz, hogy kevésbé állunk rosszul, mint a világ legtöbb országa, de ha a célhoz viszonyítunk, majdnem ugyanolyan messze vagyunk, mint minimális kivétellel mindenki más.

Tovább a cikkhez

Pánikvásárlások: felesleges felhalmozásra nincs szükség, nyugtat az Agrárminisztérium

A koronavírus-járvány harmadik hulláma alatt is folyamatos és biztosított a hazai élelmiszer-ellátás – közölte Nagy István agrárminiszter.  

Tovább a cikkhez

Ingyenesen visszatérítik a szigorítások miatt feleslegessé vált vonat- és buszbérletek árát

A szigorítások, a bezárt iskolák és a hame officbe vonuló dolgozók miatt sokan elbukhatták volna a megváltott bérletük árát, hiszen felesleges kiadás lett volna ez nekik. A MÁV és a Volánbusz azonban a helyközi dolgozó- és tanulóbérletek árát térítésmentesen visszafizeti - derül ki a társaság közleményéből.

Tovább a cikkhez

Védettségi igazolvány: változtat a szabályokon a kormány

Péntek éjjel megjelent a közlönyben egy kormányrendelet, amely a védettségi igazolvány kiadásának szabályait módosítja. A legfontosabb változás, hogy már egy oltás is elég lesz ahhoz, hogy megkapjuk a dokumentumot.

Tovább a cikkhez

Szigorítás jön Szerbiában

Újabb korlátozásokat vezettek be Szerbiában szombattól, az új rendelkezések értelmében szombat 12 óra és hétfő reggel 6 óra között kizárólag az élelmiszerüzletek, a benzinkutak és a gyógyszertárak tarthatnak nyitva, a középiskolák pedig hétfőtől áttérnek az online oktatásra.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában szombatra 4071-gyel 478 878-ra, Koszovóban 564-gyel 72 008-ra, Észak-Macedóniában 509-cel 105 791-re, Montenegróban 574-gyel 78 634-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 621-gyel 135 513-ra növekedett.

A járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában Szerbiában 17-tel 4515-re, Koszovóban héttel 1634-re, Észak-Macedóniában kilenccel 3174-re, Montenegróban szintén kilenccel 1048-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 28-cal 5321-re nőtt.

(MTI)

Itt a szombat reggeli magyar adat: soha nem látott csúcson az új fertőzöttek száma

Új, szomorú rekord született ma reggel: 7269 új fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában, amire a járvány ideje alatt egyszer sem volt eddig példa. Emellett elhunyt 146 beteg. 7243 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 751-en vannak lélegeztetőgépen. 949 497 fő a beoltottak száma, közülük 304 880 fő már a második oltását is megkapta. - derül ki a koronavirus.gov.hu kormányzati portál tájékoztatásából.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: hétfőtől bezárnak az energia-és közműszolgáltatók ügyfélszolgálatai is

A koronavírus járvány miatti védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló pénteki kormányrendelet érinti az energia- és közműszolgáltatók ügyfélszolgálatainak működését is. A személyes ügyintézés a korlátozások alatt szünetel. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) arra kéri az ügyfeleket, hogy ügyeiket digitális platformokon, az az online, telefonon, illetve e-mailben intézzék.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: már 82 millió oltást beadtak az Egyesült Államokban

Összesen több mint 82 millió koronavírus elleni oltást adtak be eddig az Egyesült Államokban, többet, mint a világ bármely országában - jelentette be pénteken az amerikai kormány koronavírus elleni munkacsoportjának rangidős tanácsadója a Fehér Ház covid-19 csoportjának sajtótájékoztatóján.

Tovább a cikkhez

Van egy ország, ahol lemondott az egészségügyi miniszter a járvány tombolása miatt

Lemondott tisztségéről pénteken a paraguayi egészségügyi miniszter azt követően, hogy az igazolt koronavírus-fertőzöttek számának megugrása az összeomlás szélére sodorta az ellátórendszert.

Tovább a cikkhez

Újra legyűri az iskolákat a járvány a nyitás után? Előbb kiderül, mint hinnéd

Az igazsággal sokszor kellemetlen szembenézni. Ahogy a Portfolio a zárás előtt megírta, hogy hogyan fertőzte végig az iskolákat a koronavírus és hogyan váltak ezek az intézmények a járvány gócpontjaivá – ahonnan nagyon sok család fertőződött meg –, most is szembe kell néznünk a fájó ténnyel: ha nem oltják be azonnal a pedagógusokat a vírus ellen, akkor az egy hónap múlva esedékes nyitásnak kellemetlen következményei lehetnek.

Tovább a cikkhez

Megjött a rendelet: a magyar magánklinikák ingatlanjait is bevonhatja a kormány a védekezésbe

Szombattól a kormány határozattal berendelheti egészségügyi szolgálat teljesítésére azokat a dolgozókat, akik a magánegészségügyben tevékenykednek. A rendelet ezen része összhangban van Orbán Viktor korábbi jelzésével, a dokumentum azonban új kormánydöntést is tartalmaz. A péntek késő este megjelent rendelet értelmében az országos kórház-főigazgató kártalanításért cserébe kijelölheti magánegészségügyi szolgáltató ingatlanát is a koronavírus elleni védekezés keretében.

Tovább a cikkhez

Megjelent a rendelet! Itt a lista, kik kapnak támogatást az újabb koronavírus-zárlat miatt

A kormány csütörtöki bejelentésével összhangban péntek este megjelent a közlemény arról, hogy pontosan mely ágazatokra terjeszti ki az állami bértámogatást a március 8-án életbe lépő kényszerű bezárás miatt. Pénteken éjfél előtt néhány perccel pedig megjelent a közlöny újabb száma, benne az ígért rendelettel.

Tovább a cikkhez

Az egész világ a járvány ellen harcol - Magyarországon is megváltozik az élet hétfőtől

A kormány tegnap jelentette be a szigorításokat, amelyek március 8-tól, hétfőtől lépnek életbe, Orbán Viktor miniszterelnök pedig ma reggel további részleteket árult el az intézkedésekről. Eközben folyamatosan érkeznek a hírek a világból. Az összfertőzöttek száma az előző 24 órában is majdnem elérte a félmilliót. Müller Cecília ma bejelentette, hogy a koronavírus elleni szert, a favipivirt már a járóbeteg-ellátásban is bevetik, hogy megakadályozzák a kórházba kerülést. Legfrissebb pénteki híreink percről percre.

Tovább a cikkhez

Címlapkép: Getty Images

koronavirus korhaz
wood
vakcina naptár
bulivonat
dollár

Kasza Elliott-tal Tesla

Tegnap élesedett a pár napja berakott eladási megbízásom 780-on, rögtön nyitás után. Majdnem elérte a csatornatetőt...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző

Osztályvezető

Osztályvezető
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
koronavirus fold