bevasarlas_boltzar_covid_koronavirus
Gazdaság

Koronavírus: jönnek a szigorítások hétfőtől, itt van minden hír, amit szombaton tudni érdemes

Portfolio
Tovább terjed a koronavírus a világban, ma reggelre átlépte a 116 milliót a fertőzöttek száma világszerte a Johns Hopkins Egyetem adatai szerint, és több mint 2,58 millió áldozatot követelt már az elmúlt egy évben a járvány. Magyarországon meredeken emelkedik a fertőzöttek és a kórházban ápoltak száma is a harmadik hullámban, ezért hétfőtől szigorítások jönnek. A hétfőn életbe lépő intézkedésekről pénteken meg is jelentek a rendeletek. Hírek a koronavírusról percről percre.

Koronavírus: hétfőtől nincs személyes tárgyalás, nyilvános ülés a bíróságokon

A bíróságokon hétfőtől nem tartanak személyes jelenlétet igénylő nyilvános üléseket és szünetel a kezelőirodákon a személyes ügyfélfogadás - az erről szóló kormányrendelet szombaton jelent meg a Magyar Közlönyben.

Tovább a cikkhez

Gulyás Gergely: ezért rendelt a kormány kevesebb Moderna-vakcinát

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter Facebook-oldalán tette közzé az Európai Bizottság által aláírt szerződést és elmagyarázza, hogy miért rendelt kevesebb Moderna-vakcinát a magyar kormány.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: nem bírja a szlovák egészségügy, betegeket küldtek Lengyelországba és Németországba

Megérkeztek Lengyelországba és Németországba az első olyan szlovákiai páciensek, akiket a szlovák egészségügyi rendszer tehermentesítése érdekében vettek át az új típusú koronavírus-járványban.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: a rendőrségen nem módosul az ügyintézés rendje

A rendőrségen nem módosul az ügyintézés rendje a koronavírus-járvány miatti védelmi intézkedések hétfőtől érvényes szigorítása idején, változatlanul folyik az ügyfélfogadás.

Tovább a cikkhez

Elfogadta az amerikai szenátus az 1900 milliárd dolláros gazdasági mentőcsomagot

Átment szombaton az amerikai szenátuson az 1900 milliárd dolláros gazdasági mentőcsomag az egész éjszaka tartó egyeztetések után. A csomag most a képviselőház elé kerül – számol be a hírről a Reuters.

Tovább a cikkhez

Elmondta Orbán Viktor, hogy hány embert terveznek beoltani a következő hetekben

Április elejére 2,5 millió, május elejére pedig több mint 4,5 millió főt olthatnak be Magyarországon terv szerint – mondta el kétrészes Facebook-videójában Orbán Viktor és arra kért mindenkit, hogy jelentkezzen az oltásra.

Tovább a cikkhez

Elhalasztják a finn helyhatósági választásokat

A koronavírus-járvány miatt június közepére halasztják a jövő hónapban esedékes helyhatósági választásokat Finnországban, mert attól tartanak, hogy a fertőzöttek számának megugrása miatt alacsony lesz a részvétel, és a voksolás után még jobban felgyorsulna a járvány terjedése.

A halasztást Anna-Maja Henriksson igazságügyi miniszter jelentette be szombaton.

Finnország a járvány által legkevésbé érintett európai országok egyike, de a hatóságok aggódnak amiatt, hogy az utóbbi időben megugrott a fertőzéses esetek száma, és felbukkantak újfajta vírusvariánsok, elsősorban a fővárosban, Helsinkiben és a környékén.

Az április 18-ra tervezett helyhatósági választást június 13-án tartják meg - mondta Henriksson, aki szerint alááshatta volna a választás legitimitását, ha túl sokan maradnak távol az áprilisi voksoláson.

A tíz finn parlamenti párt közül kilenc egyetért a halasztással. Egyedül a Finnek (korábban Igazi Finnek) jobboldali párt tartaná meg az eredeti időpontban a választást.

A járvány kezdete óta az 5,5 milliós Finnországban 61 552 ember kapta el a koronavírus-fertőzést, 767-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe, és jelenleg 239 embert ápolnak kórházban.

(MTI)

Szaúd-Arábiában feloldják a korlátozásokat

Szaúd-Arábiában vasárnaptól feloldják a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások zömét - írja az SPA hírügynökség belügyi forrásokra hivatkozva.

Feloldják a beltéri éttermi étkeztetés tilalmát, megnyitják a mozikat, engedélyezik ismét a szórakoztató rendezvényeket.

Továbbra is tilos lesz lakodalmak és testületi gyűléseket tartani, egyéb összejöveteleken legfeljebb húszan lehetnek egyszerre.

A baltimore-i Johns Hopkins egyetem legfrissebb összesítése szerint a 33 milliós Szaúd-Arábiában a koronavírus-járvány kezdete óta 379 ezer ember kapta el a fertőzést, és 6519-en haltak bele a vírus okozta Covid-19 betegség szövődményeibe.

(MTI)

Bejelentette Gulyás: lesz gyerekfelügyelet hétfőtől az óvodákban és iskolákban

Az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet - közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter szombaton az MTI-vel.

Tovább a cikkhez

Szlávik: a hétvégén mérföldkövet érünk el az oltatásban

Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szerint mérföldkő, hogy ezen a hétvégén elérheti az egymilliót a beoltott emberek száma Magyarországon, ami már "nagyon komoly átoltottságot jelent".

Tovább a cikkhez

Merkely: május közepére lecsenghet a harmadik hullám

Nyolcezer új fertőzött is lehet naponta a közeljövőben, a regisztrált esetek azonban csak a „jéghegy csúcsa” – fogalmazott Merkely Béla, a SOTE rektora egy Mandinernek adott interjúban, melyet a Magyar Nemzet szemlézett. A szakember hozzátette: a jelenlegi oltási ütem mellett május közepére lecseng a harmadik hullám.

Tovább a cikkhez

Koronavírus halálozás: Magyarország a világ 7. legrosszabbul teljesítő országa lett

Magyarországon 15 765 koronavírus-fertőzött halt meg a járvány kezdete óta, ami 1 millió lakosra vetítve 1635 főt jelent. Ezzel hazánkban történt a 7. legtöbb regisztrált haláleset a világ összes országa közül a népesség arányában.

Tovább a cikkhez

Halasztották a hétvégi sms-behívós tömegoltást, de lehet, hogy mégis beoltják, aki elmegy

Bár elmarad hétvégén a tervezett tömeges oltás az AstraZeneca vakcinájával az sms-alapú behívás technikai problémái miatt (pontosabban a jövő hét második felére halasztódik), azonban előfordulhat, hogy aki elmegy az oltópontra, azt beoltják – írja a 444.hu.

Tovább a cikkhez

Elírtad a vakcina regisztrációnál az adataidat? Ezen a telefonszámon jelezheted

Az oltandók a 1818 telefonszámon és emailen is kérhetik a pontatlanul regisztrált adatuk javítását - közölte a Koronavírus Sajtóközpont szombaton az MTI-vel.

Tovább a cikkhez

Elírtad a vakcina regisztrációnál az adataidat? Ezen a telefonszámon jelezheted

Az oltandók a 1818 telefonszámon és emailen is kérhetik a pontatlanul regisztrált adatuk javítását - közölte a Koronavírus Sajtóközpont szombaton az MTI-vel.

Tovább a cikkhez

Magyarország a világ élmezőnyében van az átoltottságban, de ezzel önmagában semmire nem megyünk

A kormány az utóbbi napokban gyakran elmondta, hogy az orosz és kínai vakcina beszerzésével és használatával Magyarország az EU legátoltottabb országa lesz. Ez valóban így van, sőt, Magyarország már most a világ élmezőnyében van a lakosságarányosan legtöbb beoltottat mutató rangsorban. Ezzel az eredménnyel azonban nem megyünk sokra, mert a jelenlegi oltási tempó sem tudta megakadályozni, hogy hétfőtől szigorú korlátozások lépjenek életbe. A relatív magyar siker pedig annyit tesz, hogy kevésbé állunk rosszul, mint a világ legtöbb országa, de ha a célhoz viszonyítunk, majdnem ugyanolyan messze vagyunk, mint minimális kivétellel mindenki más.

Tovább a cikkhez

Pánikvásárlások: felesleges felhalmozásra nincs szükség, nyugtat az Agrárminisztérium

A koronavírus-járvány harmadik hulláma alatt is folyamatos és biztosított a hazai élelmiszer-ellátás – közölte Nagy István agrárminiszter.  

Tovább a cikkhez

Ingyenesen visszatérítik a szigorítások miatt feleslegessé vált vonat- és buszbérletek árát

A szigorítások, a bezárt iskolák és a hame officbe vonuló dolgozók miatt sokan elbukhatták volna a megváltott bérletük árát, hiszen felesleges kiadás lett volna ez nekik. A MÁV és a Volánbusz azonban a helyközi dolgozó- és tanulóbérletek árát térítésmentesen visszafizeti - derül ki a társaság közleményéből.

Tovább a cikkhez

Védettségi igazolvány: változtat a szabályokon a kormány

Péntek éjjel megjelent a közlönyben egy kormányrendelet, amely a védettségi igazolvány kiadásának szabályait módosítja. A legfontosabb változás, hogy már egy oltás is elég lesz ahhoz, hogy megkapjuk a dokumentumot.

Tovább a cikkhez

Szigorítás jön Szerbiában

Újabb korlátozásokat vezettek be Szerbiában szombattól, az új rendelkezések értelmében szombat 12 óra és hétfő reggel 6 óra között kizárólag az élelmiszerüzletek, a benzinkutak és a gyógyszertárak tarthatnak nyitva, a középiskolák pedig hétfőtől áttérnek az online oktatásra.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában szombatra 4071-gyel 478 878-ra, Koszovóban 564-gyel 72 008-ra, Észak-Macedóniában 509-cel 105 791-re, Montenegróban 574-gyel 78 634-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 621-gyel 135 513-ra növekedett.

A járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában Szerbiában 17-tel 4515-re, Koszovóban héttel 1634-re, Észak-Macedóniában kilenccel 3174-re, Montenegróban szintén kilenccel 1048-ra, Bosznia-Hercegovinában pedig 28-cal 5321-re nőtt.

(MTI)

Itt a szombat reggeli magyar adat: soha nem látott csúcson az új fertőzöttek száma

Új, szomorú rekord született ma reggel: 7269 új fertőzöttet azonosítottak az elmúlt 24 órában, amire a járvány ideje alatt egyszer sem volt eddig példa. Emellett elhunyt 146 beteg. 7243 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 751-en vannak lélegeztetőgépen. 949 497 fő a beoltottak száma, közülük 304 880 fő már a második oltását is megkapta. - derül ki a koronavirus.gov.hu kormányzati portál tájékoztatásából.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: hétfőtől bezárnak az energia-és közműszolgáltatók ügyfélszolgálatai is

A koronavírus járvány miatti védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló pénteki kormányrendelet érinti az energia- és közműszolgáltatók ügyfélszolgálatainak működését is. A személyes ügyintézés a korlátozások alatt szünetel. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) arra kéri az ügyfeleket, hogy ügyeiket digitális platformokon, az az online, telefonon, illetve e-mailben intézzék.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: már 82 millió oltást beadtak az Egyesült Államokban

Összesen több mint 82 millió koronavírus elleni oltást adtak be eddig az Egyesült Államokban, többet, mint a világ bármely országában - jelentette be pénteken az amerikai kormány koronavírus elleni munkacsoportjának rangidős tanácsadója a Fehér Ház covid-19 csoportjának sajtótájékoztatóján.

Tovább a cikkhez

Van egy ország, ahol lemondott az egészségügyi miniszter a járvány tombolása miatt

Lemondott tisztségéről pénteken a paraguayi egészségügyi miniszter azt követően, hogy az igazolt koronavírus-fertőzöttek számának megugrása az összeomlás szélére sodorta az ellátórendszert.

Tovább a cikkhez

Újra legyűri az iskolákat a járvány a nyitás után? Előbb kiderül, mint hinnéd

Az igazsággal sokszor kellemetlen szembenézni. Ahogy a Portfolio a zárás előtt megírta, hogy hogyan fertőzte végig az iskolákat a koronavírus és hogyan váltak ezek az intézmények a járvány gócpontjaivá – ahonnan nagyon sok család fertőződött meg –, most is szembe kell néznünk a fájó ténnyel: ha nem oltják be azonnal a pedagógusokat a vírus ellen, akkor az egy hónap múlva esedékes nyitásnak kellemetlen következményei lehetnek.

Tovább a cikkhez

Megjött a rendelet: a magyar magánklinikák ingatlanjait is bevonhatja a kormány a védekezésbe

Szombattól a kormány határozattal berendelheti egészségügyi szolgálat teljesítésére azokat a dolgozókat, akik a magánegészségügyben tevékenykednek. A rendelet ezen része összhangban van Orbán Viktor korábbi jelzésével, a dokumentum azonban új kormánydöntést is tartalmaz. A péntek késő este megjelent rendelet értelmében az országos kórház-főigazgató kártalanításért cserébe kijelölheti magánegészségügyi szolgáltató ingatlanát is a koronavírus elleni védekezés keretében.

Tovább a cikkhez

Megjelent a rendelet! Itt a lista, kik kapnak támogatást az újabb koronavírus-zárlat miatt

A kormány csütörtöki bejelentésével összhangban péntek este megjelent a közlemény arról, hogy pontosan mely ágazatokra terjeszti ki az állami bértámogatást a március 8-án életbe lépő kényszerű bezárás miatt. Pénteken éjfél előtt néhány perccel pedig megjelent a közlöny újabb száma, benne az ígért rendelettel.

Tovább a cikkhez

Az egész világ a járvány ellen harcol - Magyarországon is megváltozik az élet hétfőtől

A kormány tegnap jelentette be a szigorításokat, amelyek március 8-tól, hétfőtől lépnek életbe, Orbán Viktor miniszterelnök pedig ma reggel további részleteket árult el az intézkedésekről. Eközben folyamatosan érkeznek a hírek a világból. Az összfertőzöttek száma az előző 24 órában is majdnem elérte a félmilliót. Müller Cecília ma bejelentette, hogy a koronavírus elleni szert, a favipivirt már a járóbeteg-ellátásban is bevetik, hogy megakadályozzák a kórházba kerülést. Legfrissebb pénteki híreink percről percre.

Tovább a cikkhez

Címlapkép: Getty Images

szuez210326kép
rinocérosz
mumbai india nyomornegyed
Eon
brit vírus mutáció koronavírus mintavétel járvány
space ship
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Praktikus módszerek, portfólióépítés.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző

Osztályvezető

Osztályvezető

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező

Üzleti modellező

Üzleti modellező
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
szuez210326kép