Előfizetői tartalom

Magyarország a világ élmezőnyében van az átoltottságban, de ezzel önmagában semmire nem megyünk

A kormány az utóbbi napokban gyakran elmondta, hogy az orosz és kínai vakcina beszerzésével és használatával Magyarország az EU legátoltottabb országa lesz. Ez valóban így van, sőt, Magyarország már most a világ élmezőnyében van a lakosságarányosan legtöbb beoltottat mutató rangsorban. Ezzel az eredménnyel azonban nem megyünk sokra, mert a jelenlegi oltási tempó sem tudta megakadályozni, hogy hétfőtől szigorú korlátozások lépjenek életbe. A relatív magyar siker pedig annyit tesz, hogy kevésbé állunk rosszul, mint a világ legtöbb országa, de ha a célhoz viszonyítunk, majdnem ugyanolyan messze vagyunk, mint minimális kivétellel mindenki más.

Magyarország a tizenegyedik helyet foglalja el azon a ranglistán, ami a világ országaiban a lakosságarányos oltásokat mutatja (a pár tízezer lakosú miniállamokat nem számolva). Ez a helyezés kifejezetten előkelő, hiszen több száz országot tudunk magunk mögé utasítani, azaz a magyar oltási program sokkal gyorsabban halad, mint a világ legtöbb országának oltási programja Hatalmas...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái