pszichologusonline-pf_20210301
Gazdaság

Válságban a magyar dolgozók - Kiderült, mi segíthet a jelenlegi járványügyi helyzetben

Portfolio
Lassan egy éve tört be az életünkbe a koronavírus, az átmeneti állapot tartósnak bizonyult. Nemcsak a lakosság, hanem a cégek, munkáltatók is kezdik belátni, hogy már nincs esély visszatérni a régi kerékvágásba, és hogy kezelni kell azt a kiégést, amit a járvány nem várt elhúzódása okozott. A Pénzcentrum Kisfaludy Lilla munka- és szervezetpszichológiára szakosodott pszichológus, a Solution Creators csapatának tagjával járta körbe, hogyan tudnának kitörni a dolgozók a fásultságból, miben és hogyan segítheti őket a munkáltató, vagy épp hogyan lehet előállni a fizetésemelés kérdésével a koronavírus okozta gazdasági válság alatt.

"...az első lépés megküzdeni azzal a terhes gondolattal, hogy nem tudunk visszatérni a járvány előtti normákhoz" - mondta a Pénzcentrumnak adott interjúban Kisfaludy Lilla munka- és szervezetpszichológiára szakosodott pszichológus, a Solution Creators csapatának tagja.

A szakember tippeket is ad, mire érdemes figyelmet fordítani a munkáltatóknak, hogy az otthonról dolgozók helyzetét megkönnyítsék, és kitér a fizetésemelés kérdésére is:

"A fizetések mértéke Magyarországon általánosságban véve sajnos még tabuként kezelendő. A megoldás ebben a témában is a vállalati transzparencia, a nyílt és őszinte kommunikáció lenne. Ez azt jelenti, hogy - még ha kellemetlen is - rendszeresen tájékoztatnunk kellene a munkatársainkat cégünk aktuális helyzetéről, jövőbeli terveiről, kilátásairól, a bérek alakulásáról" - mondta a szakember. Az interjúban többek között szó esik arról is, hogy a jövőben a munkahelyi pszichológus, rendszeres mentális tréning ugyanolyan alapszolgáltatás lesz-e vajon, mint az ingyen kávé vagy a masszás, és hogy a bértárgyalások során mire érdemes figyelnie a munkáltatónak és a munkavállalónak. A cikk teljes terjedelmében itt olvasható el.

A május 13-án megrendezésre kerülő HR Revolution 2021 konferencián a fenti témák mellett többek közt szó lesz majd a munkaerőpiac aktuális kérdéseiről, a járványhelyzet utáni atipikus foglalkoztatási formákról, a Covid-válság utáni toborzási trendekről és stratégiákról. Ne maradj le, regisztrálj már most az exkluzív eseményre! További részletek és regisztráció ezen az oldalon.

Címlapkép: Getty Images

telefon mobil sms koronavírus
usaorosz
izrael
brazilia2
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Praktikus módszerek, portfólióépítés.
Online előadás
Hasznos tippek és trükkök
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző

Osztályvezető

Osztályvezető
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
koronavírus