pf_kocsik_gettyimages-1203141341-20210303
Gazdaság

Erre érdemes figyelni, ha használt autót vennél: ezért kerül a másfél milliós használt autó 1,7 millió forintba

Portfolio
A járvány miatt sokan döntenek amellett, hogy egy olcsóbb használt autóval váltják fel a tömegközlekedést. A Pénzcentrum szakértő segítségével járta körbe, mire kell vigyázni a használt autó vásárlásakor, ha nem szeretnénk pórul járni.

A járvány ellenére tavaly is csúcsközeli volt a forgalom a magyar használtautó-piacon közel 780 ezer személygépkocsi cserélt gazdát 2020-ban. Ezzel a koronavírus miatt bevezetett különféle korlátok ellenére a valaha volt második legforgalmasabb évét zárta a piac, az elmaradás az előző, 2019-es rekordévben mért 808 ezertől mindössze 3,5 százalék - derült ki korábban a JóAutók.hu adataiból. Várhatóan idén is sokan döntenek az autóvásárlás mellett. A Pénzcentrum szakértő segítségével járta körbe, mire érdemes figyelni a használtautó-vásárlás előtt, ha nem szeretnénk pórul járni.

"Óva intenék mindenkit attól, hogy pontosan annyiért nézelődjön az autók között, amennyi pénz a rendelkezésére áll, mert bizony vannak pluszköltségek is! Rengetegen nem számolnak az első szervizelés költségeivel, amit minden egyes frissen vásárolt használt kocsi esetében igen erősen ajánlott elvégezni, ha később nem akarunk valami költségesebb javításba futni"- mondta a portálnak Fodor László, aki egy kisebb szerelőműhelyt üzemeltet Budapest agglomerációjában. Bár a munkálatok pontos költsége függ az autó típusától, az alkatrészek márkájától, Fodor László azt mondta, hogy nagyjából 150 ezer forint körül alakul az első szerviz költsége.

A Pénzcentrum cikkéből, amelyet teljes terjedelmében itt lehet elolvasni, kiderül, pontosan milyen járulékos kiadásokkal kell még számolni az újdonsült autótulajdonosoknak.

Címlapkép: Getty Images

SZG_9452
telefon mobil sms koronavírus
usaorosz
izrael
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Praktikus módszerek, portfólióépítés.
Online előadás
Hasznos tippek és trükkök
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző

Osztályvezető

Osztályvezető
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
maldív-szigetek