Előfizetői tartalom

Felfüggesztették az AstraZenecával az oltást Ausztriában, miután meghalt egy beoltott ápoló

Portfolio
Elővigyázatosságból, a vizsgálatok idejére felfüggesztették vasárnap Ausztriában az AstraZeneca vakcinájával a koronavírus elleni oltásokat, miután véralvadási okok miatt elhunyt egy 49 éves ápoló a zwettli kórházban a megkapott oltás után, míg egy 35 éves ápoló szintén ugyanabban a kórházban ugyanúgy vérkeringési problémára utaló tüdőembóliát kapott – írja a Reuters.

Fontos, hogy az osztrák egészségügyi hatóság szerint egyelőre nincs közvetlen bizonyíték a megkapott oltások és a két súlyos eset között, de mindenesetre az adott vakcinaszállítmányból egyelőre többet nem adnak be elsőre az oltakozásra váróknak. Az is lényeges, hogy az AstraZeneca vakcinájának dokumentációjában nincs olyan jel és eddig széleskörű tapasztalat sem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés