érettségi iskola vizsga
Gazdaság

Fontos kijelentés érkezett az idei érettségiről

Portfolio
Az idei érettségi egyértelműen a járványhelyzet alakulásától függ - többek között ezt mondta a Magyar Nemzetnek adott interjújában Kásler Miklós.

Az emberi erőforrások minisztere a lapnak hozzátette:

a jelenlegi terv szerint azonban mind a szóbeli, mind az írásbeli vizsgákat megtartjuk.

Az Oktatási Hivatal oldalán egyébként megtalálható az a dokumentum, amely tartalmazza a 2021. május-júniusi érettségi vizsgaszervezés során előírt biztonsági intézkedéseket. A jelenlegi tervek szerint az idei írásbeli vizsgák május 3-án indulnak és május 25-ig tartanak, míg a szóbeli érettségi vizsgák időpontja az emelt szinttel kezdődik a június 3-tól 10-éig tartó időszakban, míg a középszintű szóbeli érettségi vizsgákat június 14. és 25. között bonnyolítják le.

"A tantermi oktatás visszavezetése nincs napirenden, azonban akár egyéni, akár kiscsoportos felkészítésre lehetőség van" - jegyezte meg Kásler Miklós.

Arról is beszélt a tárcavezető, hogy időközben elkészült a megújult Nemzeti alaptantervhez és a kerettantervekhez illeszkedő érettségi szabályozás, amely a 2023–2024-es tanévtől lép életbe. "Ennek általános rendelkezéseit a már megjelent kormányrendelet tartalmazza, míg a részletes követelményeket – amelyek kidolgozása folyamatban van – tárcadokumentumként tesszük közzé. Az viszont már biztos, hogy akkortól az érettségi még inkább épít majd a diákok kreativitására, valamint a projektmunkákra, tehát megerősíti a kornak megfelelő pedagógiai módszereket" - ígérte meg.

Címlapkép: Gumikesztyűk a tanári asztalon a történelem írásbeli érettségi vizsga előtt a fővárosi Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnáziumban 2020. május 6-án. A koronavírus-járvány miatt a tantermekben legalább másfél méteres távolság betartásával legfeljebb tíz vizsgázó tartózkodhat, valamennyi vizsgázónak maszkot, a tanároknak kesztyűt is biztosítanak. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

izrael
brazilia2
bear
joe biden afganisztan csapatkivonas nato 210414
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző

Osztályvezető

Osztályvezető
Online előadás
Praktikus módszerek, portfólióépítés.
Online előadás
Hasznos tippek és trükkök
repülő koronavírus maszk