moderna vakcina védőoltás koronavírus
Gazdaság

Koronavírus-vakcina: nem lehet elérni senkit a fontos telefonszámon

Portfolio
„Tájékoztatjuk, hogy jelenleg minden ügyintézőnk foglalt. Kérjük, ismételje meg hívását később” - hangzik a vonal túlsó végén azoknak, akik az oltásuk miatt hívták fel a 1818-as számot. Több olvasó is jelezte több portálnak, hogy a szám gyakorlatilag elérhetetlen.

A koronavírus-védőoltás körüli pénteki káoszban derült ki, hogy van egy telefonszám, ahol érdeklődni lehet a vakcinával kapcsolatos információkról. Igaz ennek a számnak a megismerésére is egy napot kellett várni, Orbán Viktor péntek reggeli kijelentése után szombat délre lett nyilvános a szám. A nagyon fontos szám, valójában az Ügyfélkapu telefonszáma.

A miniszterelnök úgy hivatkozott erre a telefonszámra, hogy "nagyon fontos, hogy van egy telefonszámunk, ezt kértem Müller Cecília asszonytól, hogy mindennap mondja be, ahol közvetlenül lehet jelezni, ha valaki problémát észlel. Akár a rendszerben, akár saját magára vonatkozóan. És adnak tanácsot is, hogy mit és hogyan kell tennie, hogy a hibát ki tudjuk javítani". A pénteki operatív törzs tájékoztatón azonban ezt a számot még nem árulták el.

Vasárnap az országos tisztifőorvos azt mondta, hogy a 1818-as telefonszámon lehet javítani, pontosítani a regisztrációnál megadott adatokat, és kérte is, hogy ezzel éljenek azok, akik korábban téves adatot közöltek. Kiemelte, ez azért nagyon fontos, hogy valóban el tudják érni az oltást kérőket, és minél előbb el tudják nekik juttatni a védőoltást. Jelezte: az adatvedelem@neak.gov.hu címen levélben is lehet jelezni az adatok módosítását.

Vasárnapi beszámolók szerint a hívásokra senki sem reagál.

Vasárnap délutáni cikkében a Népszava arról írt, hogy annyiban változott a helyzet, hogy már nem bontotta automatikusan a vonalat minden alkalommal, és esély nyílt az ügyintézővel való beszélgetésre.

Olvasónktól kapott információ alapján már korábban is terhelt lehetett a rendszer. Egy olvasónk egy cégadminisztrációs ügyben a héten többször is hívta a 1818-at, minden egyes alkalommal a cikkben idézett szöveggel bontották a vonalat, a hivásai elején.

(Telex, hvg, Népszava)

Címlapkép forrása: MTI/Vasvári Tamás

telefon mobil sms koronavírus
usaorosz
izrael
brazilia2
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Felvigyázó /Junior felvigyázó

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző

Osztályvezető

Osztályvezető
Online előadás
Praktikus módszerek, portfólióépítés.
Online előadás
Hasznos tippek és trükkök
koronavírus