országgyűlés parlament
Gazdaság

Meg is jelent a fontos kiegészítő szabály a korlátozó intézkedésekhez

Portfolio
Rendkívüli időket élünk a koronavírus-járvány miatt, a jogalkotási folyamatban is. Ezt bizonyítja, hogy szombaton jelent meg friss közlöny, benne két új rendelettel.

Gulyás Gergely még szombat délután közölte, hogy az önkormányzatok kérésére a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet. Ennek megfelelően a szombati közlöny tartalmazza "A Kormány 111/2021. (III. 6.) Korm. rendelete a védelmi intézkedések ideiglenes szigorítása idején a gyermekfelügyeletről" című rendeletet.

Ennek első paragrafusa szerint

  • "(1) az óvodában és az iskolában – a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról szóló 104/2021. (III. 5.) Korm. rendelet szerint az óvodákban elrendelt rendkívüli szünet, illetve az általános iskolákban bevezetett tantermen kívüli, digitális munkarend időtartama alatt – a szülő, törvényes képviselő kérelmére az intézményvezető gondoskodik a gyermekek, tanulók napközbeni felügyeletének megszervezéséről.
  • (2) A szülő, törvényes képviselő (1) bekezdés szerinti kérelmét elektronikusan is benyújthatja az intézmény vezetőjének".

"A Kormány – tudva, hogy a szülők számára a koronavírus-világjárvány harmadik hulláma elleni védekezés érdekében elrendelt rendkívüli óvodai szünet és az általános iskolák tantermen kívüli, digitális munkarendre történő átállása többlet erőfeszítést, újabb megoldandó feladatokat jelent, ugyanakkor tekintettel arra, hogy a járvány az oktatási intézményekben is terjed – felkéri a szülőket, hogy az 1. § (1) bekezdése szerinti gyermekfelügyeletet csak a legszükségesebb esetben – különösen munkavégzés, védekezésben való részvétel – vegyék igénybe" - mondja ki a rendelet. A rendelet március 8-án lép hatályba.

A gyermekek nap közbeni felügyeletről szóló kormánydöntés érthető és indokolt lépés, főleg annak fényében, hogy sok, a védekezésben résztvevő munkavállaló (például az egészségügyi dolgozók) másképp nem tudná megoldani gyermeke elhelyezését az óvodák és iskolák bezárása idején.

A másik rendelet "A Kormány 112/2021. (III. 6.) Korm. rendelete a veszélyhelyzet során érvényesülő egyes eljárásjogi intézkedések újbóli bevezetéséről" címet kapta. Ez a rendelet szabályozza a bírósági ügyintézés, valamint a polgári peres ügyek intézését március 8-ától, amiről már itt írtunk korábban.

A korlátozó intézkedések új köréről szóló rendelet pénteken jelent meg, de azóta péntek este is jelent meg friss közlöny:

Címlapkép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

A Goldman Sachs rontotta az USA növekedési kilátásait
ukrán tankok
vlagyimir putyin talalkozo usa
ikeazasulok
A JP Morgan is felülmúlta az elemzői várakozásokat
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Praktikus módszerek, portfólióépítés.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző/Junior elemző

Elemző/Junior elemző

Osztályvezető

Osztályvezető

Hitelkockázati modellező

Hitelkockázati modellező

Üzleti modellező

Üzleti modellező
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
szén