Előfizetői tartalom

Egyre jobban érzik a németek a klímaváltozást és drámai jóslatot mondott az időjárási szolgálat elnöke

MTI
Egyre jobban érződik Németország időjárásán a globális klímaváltozás hatása, és 2020 - hasonlóan a világ egészéhez - a második legmelegebb év volt a feljegyzések kezdte óta - közölte keddi sajtótájékoztatóján Gerhard Adrian. A Német Időjárási Szolgálat (DWD) elnöke egyúttal azt is mondta, hogy szerinte nem teljesíthető a párizsi klímaegyezményben rögzített legfeljebb 2 fokos globális hőmérsékletemelkedés az ipari korszak előtthöz képest, mert most úgy tűnik, hogy 3-4 fokos emelkedési pályán lehetünk. Ez nem tűnik nagy különbségnek, de más elemzések és előrejelzések már korábban is figyelmeztettek, hogy világszerte katasztrofális következményei, láncreakciói lennének annak, ha akárcsak 3 fokos lenne a melegedés.

Az északi-sarkvidéki jégmező kiterjedése tavaly szeptemberben a második legkisebb volt 2012 után, és világszerte a szélsőséges időjárási események elszaporodása volt észlelhető a globális felmelegedés nyomán - mondta el Gerhard Adrian, aki egyben a Meteorológiai Világszervezet (WMO) elnöke is. A Száhel-övezetben, Afrika szarván, Indiában, Pakisztánban és Kínában tavaly...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés