Előfizetői tartalom

Lazít kötvényvásárlási programjain az MNB

Portfolio
Lazítja kötvényvásárlási szabályait a Magyar Nemzeti Bank. A monetáris tanács mai döntése alapján az egyes állampapírsorozatokhoz kötődő 50%-os vásárlási limitet eltörlik, de a heti vásárlási mennyiség fennmarad. Nem csak az állampapír-vásárlás, hanem a vállalatikötvény-vásárlási program (Növekedési Kötvény Program) szabályai is változnak. Eszerint március 16-tól a jegybank közvállalatok kötvényeit is vásárolhatja.

Már többet vehet egy sorozatból az MNB A monetáris tanács ma úgy döntött, hogy az állampapír-vásárlási programon belül vásárlásait az egyes sorozatokat érintő limit nélkül, rugalmasan alakíthatja. Ez azt jelenti, hogy amennyiben az állampapírpiac stabilitási és likviditási helyzete indokolttá teszi, az MNB vásárlásai az egyes sorozatoknál az 50 százalékos részarányt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés