Előfizetői tartalom

Már a háziorvos is felírhatja a koronavírus-betegeknek a favipiravir hatóanyagú gyógyszert

Portfolio
Keddtől már a háziorvos is felírhatja az otthonukban gyógyuló enyhe vagy középsúlyos tüneteket mutató koronavírus-betegek kezelésére a favipiravir tablettát, ezzel is elősegítve a betegség könnyebb lefolyását és csökkentve a kórházi kezelést igénylő betegek számát - áll az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleményében. Eddig ez a szer nem volt alkalmazható a háziorvosoknál, csak a kórházakban adhatták be, de mivel meredeken emelkedik a kórházakba kerülők száma és fontos az intézmények terheinek csökkentése, ezért a kormány már múlt pénteken bejelentette a döntést, amelyet már akkor is nagyon fontos járványügyi lépésnek tartottunk.

Az EMMI közleménye szerint a koronavírus-fertőzés kórházi kezelésében már igen hatásosnak bizonyult a favipiravir tabletta és most Kásler Miklós miniszter az ambuláns alkalmazásáról döntött. A gyógyszert eddig csak a kórházakban kezelt betegeknél alkalmazták, és az a tapasztalatok szerint megakadályozhatja a tünetek súlyosabbra fordulását. Mostantól már a háziorvos...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái