Előfizetői tartalom

Kiderült: 400 ezerrel kevesebb ember juthat húsvétig oltáshoz, mint amennyit a kormány korábban jelzett

Portfolio
Öt nappal azután, hogy Orbán Viktor miniszterelnök azt mondta: húsvétig 2,4 millió embert be fognak oltani, a Nemzeti Népegészségügyi Központ illetékese egy ennél sokkal alacsonyabb, mindössze 2 millió fős számot mondott be ma reggel a Kossuth Rádió műsorában. Ez jelentős különbség ilyen rövid idő alatt, ráadásul a 12 nappal ezelőtti kormányfői jelzéshez képest 600 ezer fős csökkenésről beszélhetünk. Mindez afelé mutat, hogy a húsvét utáni héten még mindig annyira alacsony lesz a lakosság átoltottsága, hogy egyelőre nem lenne célszerű lazítani a minap elrendelt korlátozásokon.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi főosztályának vezetője, Galgóczy Ágnes a ma reggeli rádióinterjúban egyrészt azt mondta (7:47-től kezdődik a beszélgetés), hogy már „több mint 3 millió ember regisztrált” a koronavírus elleni oltásra (a pontos adat 3 millió 30 ezer fő), másrészt azt vázolta, hogy Április elejéig igyekszünk majd tulajdonképpen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés